Çocuklar üzerinden çirkin anlaşma!

Kadın Haberleri —

❏

  • Muş’ta tecavüze uğrayan 4 yaşındaki çocuğun ailesi ile failin ailesi bir araya gelip, para ve evilik sözü karşılığında anlaştığı iddia edildi. Anlaşmaya göre; 12 yaşına bastığında, kız çocuğu tecavüz faili ile evlendirilecek.

MEDİNE MAMEDOĞLU / NÛJINHA

Çocuğa yönelik artan cinsel saldırı ve tecavüz olaylarının ardı arkası kesilmiyor. Yargıya taşınan davalardan ise sonuç alınamıyor. En son Temmuz ayında Muş’ta 4 yaşındaki bir çocuğa tecavüz eden 18 yaşındaki A.K. isimli erkek olayın ortaya çıkması ardından tutuklandı. Kanlar içerisinde kalan çocuk ise hastanede tedavi altına alındı. 

’12 yaşına gelince gelininizdir’

İddialara göre A.K’nin tutuklanmasının ardından failin ailesi, çocuğun ailesine önce, “Biz size kız verelim” dediği ardından da bundan vazgeçerek, 80 bin TL para teklifinde bulunarak tecavüzün üstünü örtmeye çalıştığı ifade edildi. Tecavüze uğrayan çocuğun ailesi de buna cevaben, “Kız 12 yaşına geldiğinde sizin gelininizdir” dediği ileri sürüldü.

Soruşturmanın gidişatı öğrenilemedi

Failden şikayetçi olan annenin bir süre çocuğu ile birlikte ailesinin yanında kaldığı belirtilirken, aileler arasında para ve evlilik sözleriyle üstü kapatılan tecavüz soruşturmasının hangi aşamada olduğu öğrenilemedi.

Çocuğa tecavüz vakaları arttı

Ulaştığımız yerel kaynaklar ise, kentte bu tür vakaların son süreçte arttığına dikkat çekerek, bu olayların duyulup üstünün kapatılmaması için yetkililerin gerekli çalışmaları yapması çağrısında bulundu. Kentte özellikle kuran kurslarında yaşanıp basına yansıyan tecavüz vakalarının ise günden güne arttığı, halkın da bunu bildiği kaydedildi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.