40 enternasyonalist yürüyor

Yurt Dışı Haberleri —

  •  “Özgürlük Yürüyüşü”ne 40’a yakın enternasyonalist katılırken, Almanya’dan gelen gençlerin çokluğu dikkat çekiyor. Grafikçi ve rap sanatçısı Deniss, Sosyal Bilimler Öğrencisi Mara, ANTİ-FA içerisinde yer alan Livyon bu gençlerden birkaçı. Hepsinin ortak talebi Öcalan’a özgürlük. Gençler, mevcut sistemden kurtulmanın yolunu Öcalan’da görüyor. 

 

BERFİN DENİZ/BOCHUM

Uluslararası komplo ile Türkiye’ye getirilen ve 24 yıldır İmralı Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde rehin tutulan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için gençler alanlarda. 

Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması ve özgürlüğüne kavuşturulması talebiyle, Kürt gençleri ve enternasyonalist devrimci gençlerin Almanya’da ortak organize ettiği “Özgürlük Yürüyüşü” coşkuyla sürüyor. Çeşitli ülkelerden 40’a yakın enternasyonalistin katıldığı eyleme en çok katılım ise Almanya’dan oldu. 

Bochum’dan Essen’e 

Eylemin 2’nci gününde Bochum tren istasyonunda sabah saatlerinde bir araya gelen gençler, Essen Demokratik Kürt Kültür Merkezi'ne yürüdü. 20 kilometre yürüyen gençler, yürüyüş boyunca halaylar çekti. Demokratik Kürt Kültür Merkezi'ne ulaşmaları ardından dinlenen gençler, akşam saatlerinde ise burada Kurdistan tarihine ilişkin bilgi yarışması yaptı. 

Yürüyüş boyunca gazetemize konuşan Alman gençler, taleplerinin ortak olduğunu ifade ederek, Öcalan’ın fikirlerinin reddettikleri mevcut sisteme alternatif olduğunu ve bu yüzden Öcalan’ın özgürlüğü için mücadeleyi yükselteceklerini söyledi. 

Lilan

‘Öcalan paradigması tek çözüm’

Almanya’nın başkenti Berlin’den eyleme katılan Lilan gençlik ve ekoloji çalışmalarında yer alıyor.  Daha önce katıldığı bir uzun yürüyüşte Kürt Özgürülük Hareketi ile tanışarak Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın kitaplarını okuduğunu belirten Lilan, “Bu kadar çok insanın Reber Apo için mücadele vermesi insanları şaşırtabiliyor. Ancak Reber Apo’nun oluşturduğu paradigmayı okuyup anladığınızda demokratik modernitenin gelişmesi için tek yol olduğunu görebiliyorsunuz. Bu yüzden Reber Apo fiziki olarak özgür olmalı” diyor. Lilan enternasyonalistlere, “Düşmanız sadece Almanya devleti değil, NATO ve tüm emperyalist güçlere karşı mücadele etmeliyiz. Jin Jiyan azadî” diyerek çağrısını yapıyor.

Deniss

‘Jîna Amînî’den sonra tanıştım’

Hannover’den eyleme katılan grafikçi ve rap sanatçısı Deniss, Kürt Özgürlük Hareketi ile İran’da geçen yıl 16 Eylül’de Jîna Amînî’nin katledilmesi ardından tanışıyor. Deniss de Kürt Özgürlük Mücadelesi’ni daha yakından tanımak için Öcalan’ın kitaplarını okumayı tercih ediyor. Deniss şunları söylüyor: “Sayın Öcalan’ın fikirleri birçok sol, sosyalist hareket için alternatif sunuyor. Mevcut olan kapitalist sisteme karşı nasıl örgütlenmeliyiz sorusunun cevabını Reber Apo veriyor.” 

Mara Maya

‘Birlikte mücadele şart’

Mara Maya (24) da Almanya’dan eyleme katılan enternasyonalistlerden. Sosyal Bilimler Öğrencisi olan Maya, “Reber Apo’nun özellikle ataerkil sisteme karşı bir alternatif oluşturması çok önemli. Sosyal bilimler dalında Önder Apo’nun fikirleri çok büyük öneme sahip. Tüm enternasyonalist gençler Alman devletinin Türk devleti ile çıkar ilişkilerine karşı hep beraber mücadele etmeli” vurgusunda bulunarak Öcalan’ın özgürlüğü için mücadele etmeye devam edeceğini söylüyor. 

Krizden çıkışın yolu

Berlin’den eyleme katılanlardan biri de Livyon. ANTİ-FA içerisinde politik çalışmalarda yer alan Livyon, “Bence biz Avrupalılar için Kürt Özgürlük Hareketi’nin ideolojisi çok önemli. Aslında Avrupa’da yaşayan solcular fikir olarak bir kriz içindeler. Bu yüzden bu paradigma, bu krizden çıkmak için yol gösterici. Elbette konuşacak çok şey var ama benim en önemli gördüğüm nokta bu” diyor. 

Livyon

Tüm halklar esir tutuluyor

Abdullah Öcalan’ın tecrit altında tutulmasına Avrupa Birliği ve Almanya’nın bilinçli göz yumduğuna vurgu yapan Livyon şuna dikkat çekiyor: “Çünkü Sayın Öcalan kapitalist sisteme karşı mücadele ediyor. Şu anda İmralı’da sadece Kürtlerin değil bütün dünya halklarının haklarını savunduğu için tecritte. Sayın Öcalan’ın rehin alınması aynı zamanda tüm halkların rehin alınması anlamına geliyor. Sayın Öcalan’ın rehin tutulmasına karşı birlikte mücadele etmek zorundayız.”

Laura

Sistemi yeniliyoruz

Almanya’nın başkenti Berlin’den eyleme katılan Laura, Komüna Ciwana Enternasyonalist ekibinde yer alıyor. Sistemle savaşta başarabilmenin tek yolunun ortak mücadeleden geçtiğini ifade eden Laura, “Hep birlikte örgütlenerek ve bu örgütlenmeyi halka taşımalıyız. Örgütlülük zor bir durum, biz de içinde yaşadığımız sisteme yeniliyoruz. Bunun için Önder Apo’nun duruşunu, direnişini ve düşünceleri sürekli tartışıp anlamlandırmaya çalışmalıyız” diyor. Özellikle kadınların bu sisteme karşı büyük bir savaş verdiğini belirten Laura, “Yeni bir dünyanın yaratıcısı kadınlar olacak. Bu yüzden, biz nasıl yaşıyoruz ve nasıl yaşamalıyız? sorusunun cevabını iyi vermeliyiz” hatırlatmasında bulunarak, tüm enternasyonalistlere dayanışma çağrısında bulunuyor.  

Yeni rota Duisburg 

Eylem tüm coşkusuyla devam ederken, eylemin 3’üncü günü olan bugün Oberhausen tren istasyonunda bir araya gelen eylemciler, Duisburg’a doğru yol alacak. 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.