- Amed, Şırnak, Siirt, Batman ve Mardin illerinde, iki haftadır sadece 2 bin 700 test yapıldı.
Koronavirüsü salgını için test yoğunluğu bilinmesine rağmen uzun süre test yapmayan, yapılanların sonuçlarını Ankara’dan bildiren Sağlık Bakanlığı, iki haftadır da çok sınırlı sayıda Amed’de yaptırıyor. Amed’deki hastaları da tedavi yerinde evlerinde karantinada tutuyor.
Şırnak, Siirt, Batman ve Mardin illerindeki hastaların testleri Amed’de gerçekleştiriliyor. Amed ve söz konusu dört ilin iki haftadır yapılan toplam test sayısı, sadece 2 bin 700.
Amed’de 155 kişinin, farklı hastanelerde tedavi edildiği öğrenildi. MA’nın aldığı bilgilere göre; Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde aralarında testi pozitif olan 9 aylık bir bebek olmak üzere 4 çocuk da tedavi altında. Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde görev yapan bir hemşire ile yine hasta destek personeli bir kişinin de testi pozitif çıktı. Sağlık Bakanlığı talimatıyla salgın şüphesiyle hastanelerde tedavi altına alınan hastaların, hastane yerine evlerinde tedavi ediliyor. Bundan kaynaklı kentte onlarca kişi hastanelerden taburcu edilerek evlerinde karantinaya alındı.
Kentte, şu ana kadar 12 yurttaş yaşamını yitirdi. AMED
https://ozgurpolitika.com/kurt-illeri-testten-mahrum/ https://ozgurpolitika.com/test-artikca-tespit-de-artiyor/