5 Türk askeri öldürüldü

  • Türk ordusunun, 23 Nisan’ı 24 Nisan’a bağlayan gece Medya Savunma Alanları’nın Zap, Metîna ve Avaşîn bölgelerini kapsayan işgal saldırılarına karşı direnen gerillalar, eylemleriyle de 5 askeri daha öldürdü.

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, Türk ordusunun saldırıları ve gerilla eylemleriyle ilgili şu bilgiler paylaşıldı:

*  Şehit Delal Hava Savunma Kuvvetleri, 4 Mayıs günü saat 10.00’da Metîna’nın Zendura alanında bulunan Girê Azad’daki Türk güçlerini havadan isabetli bir şekilde vurdu.

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi

*  Avaşîn’in Şehit Serdar Tepesi’ndeki Türk güçleri, 4 Mayıs günü 15.50-16.00 saatleri arasında ağır silahlarla vuruldu. Türk ordusu, eylem sonrası Şehit Serdar Tepesi’nin çevresini, Gundê Mervanos ve Kanîmasiyê alanlarını ağır silahlarla bombaladı.

*  Zap’ın Küçük Cilo alanında daha önce işgalcilerin gelip konumlandığı bir tepe, YJA Star gerillaları tarafından 4 Mayıs günü saat 17.50’de hedef alındı. Tepeyi terk eden işgalcilerin yerleştirdiği mobesse kamera sistemi imha edildi.

Cenga Xabur Devrimci Hamlesi

*  Gerillalar, 4 Mayıs günü saat 12.00’de Heftanîn bölgesine bağlı Xantur alanında bulunan Suikast Tepesi’nde hareket halinde olan işgalcileri uzun bir süre denetime alınarak takip edildi. Denetim altındaki işgalciler pusu taktiğiyle vuruldu; 3 Türk askeri öldürüldü.

* Metîna’nın Zendura alanında bulunan Girê Tankê’deki Türk güçlerine karşı 4 Mayıs gün saat 19.00’da sızma taktiğiyle eylem yapıldı; 2 asker öldürüldü. Türk ordusu, eylemin ardından kayıplarını helikopterlerle alandan uzaklaştırıp Girê Tankê ve Kêste alanlarını yoğun bir şekilde bombaladı. Bombardıman ardından arazide yangın çıktı.

Yoğun bombardıman sürüyor

Türk ordusu, savaş uçakları, helikopterler ve karadan top atışlarıyla Medya Savunma Alanları’na yönelik bombardımanını kesintisiz sürdürüyor. Bombardımanlarda gerilla şehadeti yaşanmadı.  BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.