52 ülkeden 6 bin kadın Tuğluk’a ses oldu

Kadın Haberleri —

Nevin Kamilağaoğlu

Nevin Kamilağaoğlu

  • “Aysel Tuğluk'a Özgürlük için 1000 Kadın” kampanyasının örgütleyicilerinden Alevi Kadınlar Birliği Başkanı Nevin Kamilağaoğlu, üç temel talep çerçevesinde başlattıkları kampanyayaya 52 ülkeden 6 bini aşkın kadının imza atarak Aysel Tuğluk’un sesi olduğunu kaydetti. 

Kocaeli Kandıra F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan ve sağlık sorunları ağırlaşan Aysel Tuğluk'un tahliye edilmesi için 7 Ocak’ta "Aysel Tuğluk'a Özgürlük için 1000 Kadın” başlıklı imza kampanyası devam ediyor. Kampanyaya imza veren 52 ülkeden 6 bini aşkın kadın; Aysel Tuğluk’un sağlığına dair hastanelerin verdiği “cezaevinde kalamaz” raporlarının dikkate alınarak, serbest bırakılmasını talep etti. İmza kampanyasına dahil olan siyasetçi, akademisyen, gazeteci, işçi ve farklı meslek gruplarından kadınlar ayrıca, sanal medya hesaplarından “#BinlerceAyseliz" ve “#AyselİçinGeçOlmadan” etiketiyle paylaşımlar yapmaya devam ediyor.

“Aysel Tuğluk'a Özgürlük için 1000 Kadın” kampanyasının Avrupa ayağını örgütleyenlerden Alevi Kadınlar Birliği Başkanı Nevin Kamilağaoğlu kampanyayı değerlendirdi.

Üç temel talep 

Tuğluk için başlattıkları imza kampanyasının Avrupa’da yankı bulduğunu söyleyen Kamilağaoğlu, “Sosyal medya üzerinden çok fazla destek verdik, bin kadınla çıktığımız yolda şu anda 6 bin kadına ulaşmış durumdayız. Kampanyada üç temel talebimiz var. Aysel Tuğluk’un yargılanma sürecini yeni baştan gözden geçirmeleri, hastane ve doktorların verdikleri raporların dikkate alınması ve Tuğluk’un hemen tahliye edilmesi” diye belirtti. 

Dünya kadınlarından destek 

Kampanyaya dünyanın dört bir yanından yüzlerce kadın örgütünün de dahil olduğunu dile getiren Kamilağaoğlu, “Kadınların Aysel için verdiği mücadele Türkiye dışına taştı. Tüm Avrupa ülkelerini kapsadı. Tüm dünyada kadınların duyarsız kalmadığı bir kampanya haline geldi. Ortada önemli insan hakkı ihlali var. Aysel Tuğluk sağlık sorunlarına rağmen hala içeride tutuluyor” dedi. 

Siyasal iktidarın toplum, kadın ve çocuk düşmanı olduğunu söyleyen Kamilağaoğlu, “Türkiye’de iktidarın, politika yapan kadınlara karşı kesinlikle tahammülü yok. 20 yıllık AKP döneminde, özellikle bölge illerinde belediyelere atanan kayyımlarla bu tahammülsüzlüğü gördük. Bugün HDP’de siyaset yapan kadınların içeride rehin tutulmaları, hükümetin kadın düşmanı politikalarının somut örneği” diye belirtti.

Kamilağaoğlu, Tuğluk için hazırlanan ATK raporunu da hatırlatarak, “Bu gerçek anlamıyla insan haklarına aykırı, hiçbir vicdanın kabul etmediği bir zulüm” dedi.

Kampanya devam edecek

Kampanyanın istenilen hedefe ulaşması için ciddi bir çalışma yürüttüklerini kaydeden Nevin Kamilağaoğlu, “Ancak bir kez daha yüksek sesle davanın sahiplenilmesi gerektiği çağrısı yapıyorum. Sadece Aysel Tuğluk değil, onun gibi yüzlerce siyasi tutuklu var. Tutukluların derhal serbest bırakılması gerekiyor. Biz bu konuda üzerimize düşen her şeyi yapmaya hazırız” diye konuştu.

MA / ANKARA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.