53 devlet kurtarma çalışmalarında

6 Şubat 2023 Depremi

6 Şubat 2023 Depremi

  • Maraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki depremin ardından 53 ülkenin arama-kurtarma ekipleriyle sahada çalışmalara katıldı, 95 ülke yardım teklifinde bulundu.

Türk Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’ye yurt dışından teklif edilen ve gelen yardım ekiplerine ilişkin son bilgileri paylaştı. Buna göre; dün öğle saatleri itibarıyla 95 ülke yardım teklifinde bulunurken, 53 ülkeden gelen arama-kurtarma ekipleri sahada çalışıyor. Sahadaki yabancı görevli sayısının 6 bin 153 olduğunu belirten Bakanlık, 20 ülkeden daha ekip gönderileceğini ve 2 bin 449 görevlinin çalışmalara katılacağını bildirdi.

 

*****

DSÖ'den destek fonu

DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Mereş merkezli depremlerden etkilenen Türkiye ile Suriye'ye destek fonu ayırdıklarını aktardı.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, DSÖ Genel Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısında değerlendirmelerde bulundu. Türkiye ve Suriye'de depremler nedeniyle hayatını kaybedenlere başsağlığı dileyen Ghebreyesus, "Hava koşulları ve devam eden artçı sarsıntılarla birlikte hayat kurtarmak için zamana karşı yarışıyoruz. İnsanların barınak, yiyecek, temiz su, tıbbi bakım ve diğer sağlık hizmetlerine ihtiyaçları var. DSÖ, her iki ülkede yürütülen mücadele için Acil Durum Fonu'ndan 3 milyon dolar ayırdı" dedi.

DSÖ'nün her iki ülkeye de tıbbi malzeme desteği sağladığını ve özel tıbbi bakım konusunda yardım ettiğini aktaran Ghebreyesus, DSÖ'nün Dubai'deki lojistik merkezinden, tıbbi malzeme ve cerrahi travma kitleri taşıyan bir uçağın İstanbul'a, diğerinin ise Şam'a hareket ettiğini kaydederek, üçüncü bir uçağın da gönderilmesini planladıklarını vurguladı.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.