Yüksel Caddesi eylemcileri Esra Özakça, Acun Karadağ, Nazife Onay, Nazan Bozkurt, Veli Saçılık ve Erdoğan Canpolat’a, savcının itirazı üzerine ev hapsi verildi. Erdoğan Canpolat eylem yerinde gözaltına alındı. 

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile işlerinden edilen akademisyen Nuriye Gülmen ile öğretmen Semih Özakça’nın cezaevinde devam eden açlık grevi 126. gününde. Gülmen ve Özakça’ya destek vermek ve işlerine geri dönmek talebiyle Ankara Yüksel Caddesi’ndeki eylemlerini sürdüren kamu emekçileri Esra Özakça, Acun Karadağ, Nazife Onay, Nazan Bozkurt ve Erdoğan Canpolat, 5 Temmuz’da gözaltına alınarak ev hapsi istemiyle sevk edildikleri mahkemece adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştı. Savcılığın Pazartesi günü yaptığı itiraz üzerine Sulh Ceza Hakimi ”ev hapsinin onayına” karar verdi. dihaber’e konuşan Avukat Murat Yılmaz, mahkemenin kararına itiraz edeceklerini belirtti. Yılmaz, karara dair şöyle dedi: “Bu karar Yüksel Caddesi’nde eylem yapılmamasına yöneliktir. Bu kararla açlık grevinde olan Esra Özakça, cezaevinde bulunan eşi Semih Özakça’yı ziyaret edemeyecek. Bu duruma itiraz edeceğiz.”

Yüksel Caddesi eylemlerinin simge isimlerinden Veli Saçılık da Ankara Adliyesi’ne giderek savcılığa ifade verdi. Savcı, Saçılık’ı ”ev hapsi” istemiyle mahkemeye sevk etti. 

Veli Saçılık’ın evine 6 Temmuz günü polis tarafından baskın düzenlenmişti.

Nuriye ve Semih işe geri alınsın” pankartı ile Yüksel Caddesi’nde açıklama yapmak isteyen gruba, polis dün yine saldırdı. Pankartın açılmasına izin vermeyen polis, Erdoğan Canpolat adlı eylemciyi yine gözaltına aldı. 

Eylemi gerçekleştirmekte kararlı olan grup üyeleri, polis tarafından Karanfil Sokak’ın sonuna kadar itilerek uzaklaştırılmak istendi. Eylemciler, “Burası bizimdir. Hiçbir yere gitmiyoruz” diyerek karşılık verdi.

Sincan Cezaevi’nde tutulan Gülmen ve Özakça’nın açlık grevi 126’ncı gününde. Özakça’nın eşi Esra Özakça, 52 gündür açlık grevinde.  


 ANKARA