7 yıldır adalet yok, 7 kez tahribat var

Süleyman Aksu’nun annesi Kudret Aksu

Süleyman Aksu’nun annesi Kudret Aksu

  • Suruç'ta katledilen Süleyman Aksu’nun annesi Kudret Aksu, 7 yıldır hem adalet bekliyor hem de 7 kez tahrip edilen oğlunun mezarını korumaya çalışıyor:
  • "Oğlumun mezarını yıkacaklar korkusuyla uyuyamıyorum. Sabah ezanı okunduğu gibi mezarlığa geliyor ve öğlen saatlerine kadar oturup nöbet tutuyorum." 

7 yıldır oğlunu katledilmesinden sorumlu olanların yargılanmasını istediğini belirten Kudret Aksu, "Adalet, 33 evladım katledildiğinde ve davaları kapatıldığında toprağın altına gömüldü” dedi.

Hakkari'nin Gever ilçesinde 1990'da dünyaya gelen Aksu, Çukurova Üniversitesi’nde İngilizce öğretmenliği bitirmişti. Mezun olduktan sonra sadece 3 yıl görev yapabilen Aksu, 2015'in Ramazan Bayramı’nda Kobanêli çocuklar için Gever'den Urfa’ya doğru yola çıktı. Ancak, bombalı saldırı nedeniyle Aksu’nun hayali yarım kaldı.  
 
Mezarı da saldırıya uğradı
 
Bombalı saldırıda katledilen Aksu’nun cenazesi, çok sevdiği memleketinde defnedildi. Defnedildiği mezarlık, 7 yılda tam 7 kez tahrip edildi. Saldırılara karşı 25 Nisan 2019'da “Kişinin hatırasına hakaret” ve “İbadethanelere ve mezarlıklara zarar verme” gerekçeleriyle suç duyurusu yapıldı. Aradan geçen süreye rağmen mezarlığı tahrip eden polis ya da askerler hakkında henüz bir gelişme yaşanmadı. 
 
Her gün ziyaret ediyor
 
Aksu’nun katledilmesi ve sonrasında yaşanan mezarlık tahribatları ailede en çok anne Kudret Aksu’yu etkiledi. Anne Aksu, 7 yıldır hemen hemen her gün oğlunun mezarlığını ziyaret ediyor. Bir süre mezarlık başında bekleyen anne Aksu’nun tek talebi ise adalet. 7 yıldır oğlunu katledilmesinden sorumlu olanların yargılanmasını istediğini belirten Anne Aksu, MA'dan Mazlum Engindeniz'e "Ortada adalet denilen bir şey kalmadı. Adalet, 33 evladım katledildiğinde ve davaları kapatıldığında toprağın altına gömüldü” dedi. Yaz-kış demeden her gün oğlunun mezarını ziyaret ettiğini aktaran Aksu, mezarlığa gitmediği günlerde kendisini rahatsız hissettiğini kaydetti. Aksu, şunları söyledi: "Her gün o mezarlıkta oğlumu arıyorum. Mezarlığa gelmeyince kendimi huzursuz hissediyorum. Oğlumun mezarını yıkacaklar korkusuyla uyuyamıyorum. Sabah ezanı okunduğu gibi mezarlığa geliyor ve öğlen saatlerine kadar burada oturuyorum. Oğlumun mezarını yıkmasınlar diye burada nöbet tutuyorum. Sadece oğlumun değil, burada mezarı bulunan diğer çocuklar için de nöbet tutuyorum. Sabah saatlerine kadar, acaba oğlumun mezarına yine dokundular mı sorusunu soruyorum kendime.” 

Neşeyle çıktı, cenazesi geldi

Her yerde oğlunu aradığını ifade eden Aksu, şunları ekledi: "O çocuklar, Kobanê’deki çocukların yüzünü güldürmek için gitmek istediler. Çocuklara kalem, defter ve kitap götürme sevinci ve mutluluğuyla yola çıkıp bizimle vedalaştılar. Oğlumun aynı yüz ifadesiyle geri gelmesini beklerken, bize cenazesini gönderdiler." HAKKARİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.