70 yaşındaki Erol bırakılmıyor

  • Bir çocuğunu Suruç Katliamı'nda yitiren ve bir çocuğu da cezaevinde olan hasta tutsak Besra Erol, sağlık durumu ağırlaşmasına rağmen tahliye edilmiyor.

 

Oğlu Fuat (38) 13 yıldır cezaevinde, oğlu Evrim Deniz 20 Temmuz 2015'te Urfa'nın Suruç ilçesindeki patlamada katledildi. 70 yaşındaki Besra Erol, Suruç Katliamı'nda yaşamını yitiren oğlu Evrim Deniz'in mezarı başındaki "Bu katliamda, çocuğumun ölümünde devletin parmağı var” sözleri, katıldığı basın açıklamaları ve taziyeler nedeniyle hakkında dava açıldı. Erol, Nisan 2019'da görülen karar duruşmasında "Örgüt üyesi olmak" iddiasıyla 7 yıl 5 ay hapis cezasına çaptırıldı. Karar üzerine Muş Cezaevi'ne gönderilen Erol'un cezası, daha sonra Yargıtay tarafından onandı. Yaklaşık 3,5 yıldır Elazığ Kadın Kapalı Cezaevi'nde tutulan Erol'un birçok hastalığı bulunuyor. 

 

 

Eşi Mehmet Zeki Erol (80), "Eşime suçsuz yere 7,5 yıl ceza verdiler. Hiçbir suç olmaksızın alıp cezaevine götürdüler. Katıldığı basın açıklamaları ve partide yaptığı çalışmalar suç gerekçesi sayılmış. Besra şu an 70 yaşında. Birçok hastalığı var. Bu haliyle cezaevinde kalamaz” dedi. 

Eşi tutuklandığında salgın sürecinin başladığını anımsatan Erol, "Şu an ayda bir açık görüşü var. En son Kurban Bayramı’nda görüşüne gittim. Görüş 40 dakika, o da ancak hal hatır sormaya yetiyor. Hastadır, yaşlıdır, cezaevinde girmesi ile hastalıkları daha çok artmaya başladı. O cezaevine girdikten sonra annesi, amcası ve bir tane amcasının oğlu öldü. Ancak daha kendisine söyleyemedik” diye konuştu.  VAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.