7’den 70’e hazırız

Kadın Haberleri —

.

.

  • Türk devleti ve ona bağlı çetelerin Efrîn’deki savaş suçlarına eklenen Kürt kadınların kaçırılması, işkence ile katledilmeleri, kaybedilmeleri arttı. Saldırılara karşı  Efrîn ve çevresi ile Şehba’da yaşayan kadınlar öz savunmalarını yapabilmek için silah eğitimine başladı. 

HESNA MIHEMED / NÛJINHA-ŞEHBA

Türk devletinin işgalinden kaçarak Efrîn’den Şehba’ya göç eden ve burada da Türk devletine bağılı çeteler ve Türk askerleri tarafından kaçırılan Kürt kadınları, kendini savunmak için silah eğitimine başladı. 

Her gün bir kişinin kaçırıldığı Şehba ve Efrîn bölgesinden kadınların talebi üzerine, Efrîn Bölgesi Toplumsal Savunma Güçleri (Hêzên Parastina Civakî /HPC), bir eğitim devresi başlattı. Eğitim çerçevesinde kadınlara silah kullanımı, öz savunmanın önemi anlatılıyor. Eğitime katılan kadınlar, kaçırılmaya karşı silah eğitimin şart olduğunu söyledi.

Birlikte irade sahibi bir toplum inşa edeceğiz

HPC üyesi Meriyem Elî, kadınların talebi üzerine silah eğitimi devresi açtıklarını belirterek, saldırılara karşı silahlı eğitime dikkat çekti. “Düşmana karşı kendini korumak için silah bir arkadaştır” diyen Meriyem Elî, toplumdaki her bireyin saldırılara karşı kendisini korumayı öğrenmesi gerektiğini söyledi. Elî toplumsal mücadelenin önemine de vurgu yaparak devamla;“Birlikte devrimci ve irade sahibi bir toplum inşa edeceğiz” diye konuştu.

.
Asiye Ebdulqadir

Gücümüzü birleştirmeye ihtiyaç var.

“İşgal saldırılarına karşı toplumu savunmak için silah kullanımını öğreniyoruz” diyen kadınlardan Asiye Ebdulqadir ise, “Türk devleti, Efrîn’de bize top ve tüfekle saldırdı. Efrîn’de yaşadıklarımızın tekrarlanmasını istemiyoruz” diyerek, “Düşmana karşı gücümüzü birleştirmeye ihtiyacımız var” dedi. İleri yaşına rağmen silah kullanımayı öğrendiğini söyleyen Asiye Ebdulqadir şunları belirtti: “7’den 70’e herkes öz savunmasını yapmak için kendini hazırlamış durumda. Kendi gücümüzle Efrîn’i özgürleştireceğiz.”

Fatimê Hisên Reşo

 Erdoğan ve işbirlikçilerinden korkmuyoruz

Silah kullanımayı öğrenen Fatimê Hisên Reşo da, “Biz Kürt halkı kendi kendimizi yönetiyor ve düşman saldırıları karşısında duruyoruz. Toplumu korumak için elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız” dedi. Erdoğan ve işbirlikçilerinden korkmadıklarını belirten Fatimê Hisên Reşo, sonuna kadar direneceklerini söyledi. Reşo devamla şunları kaydetti: “Kürdüz. Özgür yaşama hakkımız var. Tek bir çocuğumuz bile kalsa Kürdistan ve Efrîn topraklarına feda edeceğiz.” 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.