8 asker öldürüldü

  • Gerillalar, Xakurkê'nin Lêlikan alanında 1 Reo tipi araca sabotaj düzenledi; imha edilen Reo’daki 8 asker öldürüldü, 6’sı da yaralandı.

 

Türk ordusunun işgal/imha saldırılarına karşı direnen gerillalar, etkili eylemlerle de yanıt veriyor.

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, eylem ve saldırılarla ilgili şu bilgiler verildi:

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi

*  Xakurkê’nin Lêlikan Tepesi’ne doğru 8 Temmuz günü saat 10.30’da giden 1 Reo tipi askeri araç sabotaj taktiğiyle hedeflendi. Hedeflenen araç imha edildi; 8 asker öldürüldü, 6’sı da yaralandı. Türk ordusu kayıplarını Skorsky helikopterlerle alandan uzaklaştırıp saldırı başlattı, ancak aynı gün sonuçsuz bir şekilde geri çekildi.

*  Avaşîn’e bağlı Girê Spî, Girê Sor, Girê Silêman, Girê Şehîd Întîkam, Mervanos, Banista, Tabura Ereban ve Mamreşo alanlarında, 10 Temmuz günü 22.40-00.30’da saatleri arasında  helikopter hareketliliği yaşandı. Gerillalar tarafından müdahale edilen helikopterler alandan uzaklaşmak zorunda kaldı.

Yine kimyasalla saldırdı

İşgal saldırıları karşısında büyük bir direniş gösteren ve sürekli eylemler geliştirerek işgal planlarını engelleyen gerillalar karşısında sonuç alamayan işgalci Türk ordusu, kirli savaş yöntemleriyle sonuç almak istiyor. Bu çerçevede 10 Temmuz günü 17.30-18.00 saatleri arasında Avaşîn bölgesine bağlı Girê Sor’daki savaş tünellerine yönelik yoğun bir şekilde kimyasal gazlarla saldırdı.

*  Zap’ın T Harfî ve Cîloya Biçûk alanlarında 10 Temmuz günü 23.30-00.00 saatleri arasında helikopter hareketliliği yaşandı. Aynı saatlerde işgalci Türk ordusu, T Harfi alanını helikopterlerle bombaladı ve Girê Silêman’da bulunan güçlerini helikopterlerle değiştirdi.

*  Türk ordusu, 10 Temmuz günü 23.00-00.30 saatleri arasında Amediyê ilçesinin Kanî Masî nahiyesine bağlı Êdînê, Kêste ve Hirorê köylerinin arazilerini saldırı helikopterlerleriyle bombaladı. Bombardıman sonucunda arazide çıkan yangın dün de devam ediyordu.

*  Garê’e bağlı Deşta Kafya alanı dün savaş uçaklarıyla bombalandı.

* Zap’ın Çemço alanı, 11 Temmuz günü saat 03.30-04.00 saatleri arasında sınır hattındaki karakollardan atılan obüslerle; Saca alanı ise saat 09.50’de de savaş uçaklarıyla bombalandı.

*  Bu saldırıda herhangi bir gerilla kaybı yaşanmadı.   BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.