8 Mart isyanıyla Newroz’a

Kadın Haberleri —

Newroz

Newroz

  • Bu yıl 8 Mart’ta iktidarın neden olduğu yıkımın öfkesi ile giren kadınlar, Newroz alanlarını da itirazın, isyanın ve direnişin alanlarına çevirmeyi hedefliyor.

Bu yıl Newroz “Her der Newroz her dem azadî, Newroz ateşiyle özgürlüğe” şiarıyla 43 merkezde kutlanacak. İzmir’de HDP öncülüğünde hazırlıkları yapılan Newroz 19 Mart’ta Gündoğdu Meydanı’nda kutlanacak. HDP İzmir İl Eşbaşkanı Berna Çelik, 8 Mart’ta alanlara yansıyan direniş ruhu ile özgürlük taleplerini Newroz alanlarında da yansıtacaklarını söyledi. 

Depremden dolayı iktidara karşı öfke ve direnişin hakim olacağı bir Newroz yaşanacağını belirten HDP İl Eşbaşkanı Berna Çelik, “8 Mart’ta on binlerce kadın sokaklarda direnişini, mevcut iktidara olan itirazını haykırdı. Artık böyle devam etmeyeceği noktasında hükümet istifa sloganlarıyla alanları inletti. 8 Mart’tan aldığımız heyecan ve mücadele ruhuyla kadınlar olarak Newroz’u daha büyük bir coşkuyla karşılayacağız” dedi. 

Direniş ve özgürlük talebi yükselecek

Bu yıl Newroz’un depremde hayatını kaybedenlere adandığını dile getiren Berna Çelik, şöyle dedi: “Newroz açığa çıktığı dönemlerde bir direniş bayramı olarak kutlanıyordu. Bu Newroz’u da hem bir yas hem de direnişe çevireceğiz. Bu yıl İzmir’de Newroz’u gerçekleştirirken deprem alanında yaşanan dayanışmayı da Newroz alanlarına yansıtacağız. Çünkü yaşanan depremde kimliği, inancı, kültürü ne olursa olsun bütün halklar dayanıştılar. Bu dayanışmanın sesini daha fazla yükseltmek ve daha fazla ortaklaşmak mevcut iktidarın son demlerini yaşadığını dillendireceğiz. Alanda güçlü direnişi açığa çıkaracağız. Elbette ki halaylarımız olmayacaktır ama oradaki irademiz ve duruşumuz bir noktada direnişimizi ve özgürlük talebimizi yükseltecektir. Bizler bu taleple alanda sesimizi yükselteceğiz.” 

İktidara karşı itirazlarını yükseltmek isteyen herkese seslenen Berna, “Bizler demokratik kitle örgütlerini, kadın örgütlerini bu sene gerçekleştireceğimiz Newroz’a davet ediyoruz” dedi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.