9 asker öldürüldü

  • Türk ordusu, Direniş Alanları’nı 7 kez yasaklı bomba ve kimyasal silahlar, 8 kez savaş uçakları, 6 kez saldırı helikopterleri ve onlarca kez de obüslerle bombaladı. Eylemlerle yanıt veren gerilla, 9 Türk askerini öldürdü.

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, devam eden savaşla ilgili şu bilgiler verildi:

Botan Bölgesi

* Şehîd Şervan – Şehîd Diljîn Egîdên Botanê Devrimci Hamlesi çerçevesinde, 7 Eylül 2022’de Cûdî'ye bağlı Serdehlê köyü civarındaki Türk askerlerine ferdi ve orta otomatik silahlarla eylem düzenlendi. Türk ordusu, ölü ve yaralılarını yaralılarını helikopterlerle alandan kaldırdı. 

* Aynı gün Cûdî'nin Mistê Eli yamaçlarında yoğun çatışmalar yaşandı ve alan bombalandı. Yaşanan çatışma ve bombardımanlarda son nefeslerine kadar kahramanca savaşan Ezda Meşkan (Şehla Tekin / Colemêrg) ve Mahir Başkale (Emrah Duman / Wan) şehadete ulaştı. 

Zap Bölgesi

* Çemço’nun Şehîd Adil Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, 21 Eylül saat 12.40’ta Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde ağır silahlarla vuruldu; 4'ü öldürüldü. 

* Çemço’nun Şehîd Adil Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, 21 Eylül günü saat 13.40 ve 15.50’de suikast taktiğiyle vuruldu; 2'si öldürüldü. 

* Sîda Direniş Alanı’nınŞehîd Agir savaş mevzileri çevresindeki Türk askerleri, 21 Eylül saat 17.00’de  ağır silahlarla vurularak darbelendi.

Metîna Bölgesi

* YJA Star gerillaları, Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde 21 Eylül saat 07.30’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki Türk askerlerini, denetim altına aldıktan sonra ağır silahlarla vurdu; 2'sini öldürdü, 1'ini yaraladı ve 1 mevziyi imha etti. 

* Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, 21 Eylül saat 20.00’de suikast taktiğiyle vuruldu; 1'i öldürüldü. 

Bombardımanlar

* Türk ordusu, 20 ve 21 Eylül’de Saca Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri ile Çemço’daki Şehîd Serxwebûn savaş mevzileri 5 kez dronlar kullanarak yasaklı bomba ve patlayıcılarla bombaladı.

* Sîda Direniş Alanı’nın Şehîd Agir savaş mevzileri, 21 Eylül’de 1 kez yasaklı silahla bombalandı.

* Türk ordusu, 21 Eylül saat 12.00’de Çemço’ya bağlı Şehîd Bahoz savaş mevzilerine zift benzeri bir madde döktü. Savaş mevzilerinin içine doğru akan bu madde, savaş mevzileri bombalandıktan sonra reaksiyona girip yanmaya başladı.

* Türk savaş uçakları, 20 ve 21 Eylül’de Metîna’nın Golka alanı ile Girê Hakkarî ve Çemço Direniş Alanları'nı 8 kez bombaladı. 

* Girê Hakkarî ve Girê Cûdî Direniş Alanları, 21 Eylül’de  saldırı helikopterleriyle 6 kez bombalandı. 

* Girê Hakkarî ve Girê FM Direniş Alanları obüslerle onlarca kez bombalandı.  BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.