Bitlis’ten Van’a getirilen ve HPG’lilere ait olduğu iddia edilen 9 cenaze dün kimsesizler mezarlığına defnedildi. 

Bitlis’in Şêx Cuman Vadisi’ne 22 Şubat’ta yapılan hava destekli operasyon sonucu katledilen ve HPG’li olduğu iddia edilen 10 kişiden 9’unun cenazesi kimsesizler mezarlığına defnedildi. Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgunda 15 gün bekletilen cenazelerin teşhis edilemeyecek durumda olduğu öğrenildi. Teşhis için başvuran ailelerden DNA testi için kan örnekleri alınırken, polis önceki gün hastaneye giden bir aileye “Cenazeler yarın defnedilecek” dedi.

Cenazelerin gün içinde Seyrantepe Mahallesi’nde bulunan mezarlığa defnedilmesi bekleniyordu.

Öte yandan, teşhis için hastaneye giden ailelere polis, “Neden geliyorsunuz? Kim sizi getirip götürüyor? Size burada yardımcı olan kişiler var mı?” şeklinde sorular sorarak, baskı uyguladı.

Sadece Enes Keçi’nin cenazesi 3 Mart’ta ailesi tarafından teslim alınarak Bingöl’ün Karlıova ilçesine bağlı Hacılar köyünde defnedilmişti. 


VAN