AB’den yeni yaptırım kararı

Dünya Haberleri —

AB

AB

  • Avrupa Birliği, Rusya'ya karşı aldığı yaptırım kararlarını delen kişi, kuruluş ve ülkelere karşı önlem alma üzerinde anlaştı. Avrupa Birliği dönem başkanlığını yürüten Çek Cumhuriyeti yönetiminden yapılan açıklamada AB yaptırımlarını delmenin suç kapsamına alınmasını oy birliği ile kabul edildiğini açıkladı.

Bu kararla AB yaptırımlarını delen üçüncü ülkeler, bu ülkelerin vatandaşları ya da kurumları da yaptırıma maruz kalabilecek. Yapılan açıklamada Çek Adalet Bakanı Pavel Blazek "AB, Rusya'nın Ukrayna'ya tahrik olmaksızın ve gayrimeşru şekilde açtığı savaşa kararlılıkla cevap vermiştir. Agresif tavırlarını sürdürme yeteneğini kırmak için Rus ekonomisini hedef alan daha önce hiç görülmediği kadar çok yaptırım kararı almıştır," ifadeleri yer aldı.

AB ülkeleri şu ana kadar 8 ayrı paketle Rusya'nın önemli gelir kaynaklarını özellikle petrol ve kömür sektörlerini hedef alan yaptırımlar açıklamıştı.

Rus petrolü Türkiye üzeri çıkıyor

Türkiye sık sık AB yaptırımlarını delme ile ambargoya rağmen Rus petrolünün dolaylı yollardan AB ülkelerine girişine aracılık edişi ile gündemde.

Basın açıklamasında yaptırımları delmenin suç kapsamına alınmasının caydırıcı önlemlerden ilki olduğu belirtilirken ikinci adımın böyle bir durumda verilecek cezaların ve uygulanacak kanunun düzenlenmesi olduğu belirtildi. Ankara, yaptırımların delindiği yolundaki bulguları reddediyor.

AB ülkeleri şu ana kadar 8 ayrı paketle Rusya'nın önemli gelir kaynaklarını özellikle petrol ve kömür sektörlerini hedef alan yaptırımlar açıklamıştı. HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.