ABD’nin "Demokrasi" Zirvesi başladı

Dünya Haberleri —

Summit for Democracy

Summit for Democracy

  • İkincisi düzenlenen "Demokrasi" zirvesine NATO müttefiki Türkiye ve Macaristan yine davet edilmedi. 120 ülkenin davetli olduğu zirve Washington’da başladı.

30 Mart'a kadar ABD’nin başkenti Washington’da gerçekleşecek Demokrasi Zirvesi'ne yaptığı davet tercihleri ile eleştiri alan ABD Başkanı Joe Biden yönetimi, Kosta Rika, Hollanda, Güney Kore ve Zambiya'nın etkinliğe ev sahipliği yapacağını bildirdi.

Davet edilen ülkeler hakkında bilgi paylaşan ABD'li yetkililer 120 ülkenin davet edildiği zirveye, bu yıl İsrail ve Polonya’nın yanı sıra Bosna Hersek, Gambia, Honduras, Fildişi Sahili, Lihtenştayn, Moritanya, Mozambik ve Tanzanya’nın da davet edildiği bilgisini verdi.

2021'de olduğu gibi NATO müttefikleri Türk devleti ile Macaristan bu yılki zirvede yer bulamadı.

Açıklamada, zirvenin ilk günkü oturumlarının sanal ortamda olacağı ancak diğer iki gün hem sanal hem de yüz yüze toplantılar yapılacağı kaydedildi. Zirvenin organizasyonunda yer aldığı için adının açıklanmasını istemeyen bir sivil toplum aktivisti, sanal formatın zirvenin önceliğinin azaldığı hissine yol açtığını ve katılımcıların "cesur reformlar" yapmasını zorlaştırdığını söyledi.
Zirvenin üç günlük programında, ilk gün Ukrayna-Rusya savaşının da konuşulacağı ve Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’in konuşma yapacağı belirtildi. WASHINGTON

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.