Adalet Bakanı utansın

  • Adalet Nöbeti’nin 294. gününde Diyarbakır Cezaevi önünde bir araya gelen tutsak yakınları, “Bizim burada adalet aramamız, Adalet Bakanı’nın utancıdır” dedi. 

 

Hasta ve infazı yakılan tutsakların yakınlarının Adalet Nöbeti, 294. gününde Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi önünde devam etti. Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER), Tutuklu Aileleri İle Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) ve 78’liler Girişimi Derneği üyeleri de tutsak yakınlarına destek verdi.

Hasta tutsak Abdulselam Güler’in kardeşi İnci Güler, tek taleplerinin devletin anayasaya uyması ve kanunların uygulaması olduğunu belirterek, “Bizler, ölümler olmasın, hasta tutuklular serbest bırakılsın diye özgürlük istedik. Ama maalesef hasta tutukluların durumu gittikçe ağırlaştı. Bugüne kadar 50 tutuklu yaşamını yitirdi. Adalet Bakanı görevini yerine getirsin. Yapamıyorsan istifa et. Bizler eğer bugün burada adalet arıyorsak, bu Adalet Bakanı’nın utancı olmalı” diye konuştu.  

Nöbet eylemi, “Bijî berxwedana zindanan” sloganıyla sona erdi.   AMED

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.