Adalet Kürt’e farklı işliyor

Efe Hantaş

Efe Hantaş

  • Polis tarafından katledilen Recep Hantaş’ın ağabeyi Efe Hantaş, beraat kararına tepki göstererek, “Polisler ceza almayacaklarını biliyor. Adalet Kürt’e farklı işliyor” dedi.

Amed’in Yenişehir ilçesine bağlı Şehitlik Mahallesi’ndeki Sümerpark’ta 14 Nisan 2019’da çöp toplayan Recep Hantaş’ı (20) katleden polisin, karar duruşması 21 Haziran’da görüldü. Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, “olası kast” suçlamasıyla hakkında 25 yıl hapis istemiyle ceza talep edilen polis Kazım Bozkurt beraat etti. 

Kararı değerlendiren Hantaş’ın ağabeyi Efe Hantaş, iddianamenin iki yılın ardından hazırlandığını anımsatarak, şunları söyledi: “Polisler, bölge kentlerinde keyfi olarak istedikleri kişiyi öldürseler de ceza almayacaklarını biliyor. Kararın bu şekilde çıkacağını biz de biliyorduk. Adalet Kürt’e farklı, diğerlerine farklı işliyor. Bir insanın canı bu kadar değersiz olmamalı. Başıma bir şeylerin geleceğini bilmeme rağmen yine de bu davanın takipçisi olacağım. Sonuç ne olursa olsun. Benim ve ailemin canı yanmış. Kolay değil. Hele sebepsiz ve suçsuz şekilde öldürülüyor ve bunu yapanlar ellerini kollarını sallıyorsa...”   AMED

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.