Adalet Nöbeti 72. günde

  • Koşuyolu Parkı’nda bir araya gelen hasta ve infazları yakılan tutsakların yakınları, cezaevlerindeki baskıların kaynağında tecrit olduğunu belirterek, mücadele mesajı verdi.  

 

Hasta ve infazlarını tamamlamalarına rağmen tahliyeleri engellenen tutsak yakınlarının Amed Barosu’nda başlattıkları Adalet Nöbeti eyleminin 71. gününde, Koşuyolu Parkı’nda açıklama yaptı. Tutsak yakınlarının yanı sıra HDP Amed Milletvekili Dersim Dağ ile çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi açıklamaya katıldı. 

Tutsak yakını İnci Güler, hasta ve infazlarını tamamlayan tutsakların özgürlüğünü istedi. Tutsak yakını Herdem Merwanî ise iki ayı aşkın bir süredir Adalet Nöbeti’ni sürdürdüklerini hatırlatarak, “Tutsakların evrensel hukuki hakları var. Her geçen gün durumları daha da kötüye gidiyor. Cezaevlerinden tabutların çıkmasını istemiyoruz. Bunu talep etmek bizim en doğal hakkımız. Biz yaşamı savunuyoruz” diye konuştu.

HDP Milletvekili Dersim Dağ da şunları ifade etti: “Her geçen gün AKP-MHP iktidarının baskı, hukuksuzluk ve vicdansızlığı artıyor. Her geçen gün cezaevlerindeki durum daha da ağırlaştırılıyor. Bazı cezaevlerinde baskılara karşı açlık grevleri başladı. Ailerin sesi duyulsun. Tecridi, kaynağını aldığı yerden kırmalıyız. Tecrit cezaevlerinden yükseliyor, ancak cezaevlerinde direniş de büyüyor. Ailelerin talepleri meşru ve demokratik taleplerdir. Biz de bu talepler karşılanana kadar mücadeleyi büyüteceğiz.” 

Konuşmaların ardından aileler oturma eylemi gerçekleştirdi. Eylemde sık sık “Bijî berxwedana zindanan” ve “Ölüm istemiyoruz, yaşamı savunuyoruz” sloganları atıldı.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.