Adaleti arayan 12 insan

Kültür/Sanat Haberleri —

İnsanlığa Gönderilmiş Mektuplar

İnsanlığa Gönderilmiş Mektuplar

  • Yapımcılığını Türkiye İnsan Hakları Vakfı’nın, yönetmenliğini Yusuf Kenan Beysülen’in üstlendiği “İnsanlığa Gönderilmiş Mektuplar” belgeseli seyirciyle buluştu.

 

Belgesel, Cumartesi Anneleri ile sembolleşen kayıp yakınlarının, vicdani retçilerin, LGBTİ+ bireylerin ve insan hakları aktivistlerinin de aralarında bulunduğu 12 kişinin hikayesine odaklanıyor.

Belgeselde farklı kesimlerden 12 kişinin tanıklığı anlatılıyor. Her tanıklığın bir mektubu temsil ettiği belgesel aynı zamanda Türkiye ve Kuzey Kürdistan’ın yakın geçmişine ilişkin insan hakları cephesinden bir bellek çalışması niteliği de taşıyor.

Yönetmen Yusuf Kenan Beysülen, “Ben Türkiye İnsan Hakları Vakfı’ndan destek almış bir insanım. Bir gönül borcum vardı. Yola çıktık. 12 hak savunucusunu da kutluyorum. Onlar anlattı, bizler de elimizden geldiği biçimde kolektif bir biçimde üretim sağladık” diye konuştu.

‘Anlatılan bizim hikayemiz’

TİHV İstanbul Temsilcisi Ümit Efe, filmin Cemal Süreya'nın insan hakları hareketinin üyelerinden gazeteci Emil Galip Sandalcı için kullandığı “İnsanlık adresine gönderilmiş bir mektup gibidir" ifadesinden alındığını aktardı. Efe, "Katılımdan da anlıyoruz ki, en çok insan haklarına ihtiyaç duyduğumuz zamanlardan geçiyoruz. Bu belgeselde anlatılan bizim hikayemizdir" dedi.

Belgesel gösterimleri Amed, İzmir ve Ankara’da devam edecek.

İSTANBUL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.