Adaleti arıyorlardı, adaletsizliğe uğradılar

Kadın Haberleri —

.

.

  • Gülistan Doku için mecliste görüşmeler yapan Doku ailesi Adalet Bakan ile görüşme istedi. Adalet Bakanlığı önünde bekleyişte olan aileye polis saldırdı. Doku ailesi gözaltına alındı.

Dersim’de 5 Ocak 2020’de kaybolan Üniversite öğrencisi Gülistan Doku’nun annesi Bedriye Doku, babası Halit Doku ve ablası Aygül Doku, Adalet Bakanı’ndan görüşme talebinde bulundu. Yeni atanan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’dan talep edilen randevu “müsait olmadığı” gerekçesiyle reddedildi. Adalet Bakanlığı önünde Gülistan Doku’nun fotoğraflarıyla nöbet tutan aileye polis saldırarak, gözaltına aldı. 

‘Meclis araştırması istiyoruz’

Mecliste bir partinin grup toplantısından sonra Kızılay’da bulunan Adalet Bakanlığı önüne Gülistan’ın fotograflarıyla gelen Doku ailesi, burada bir açıklama yaptı. Açıklamada Aygül Doku, AKP ile görüşme talebinde bulunduklarını ama görüşemediklerini söyledi. Gülistan’ın kaybolmasına dair meclis araştırması istediklerini belirten Aygül, “Gülistan’ın karanlıktan çıkmasını istiyoruz, iki yıldır Adalet Bakanlığı ile görüşmek istiyoruz ama görüşemiyoruz. Kapısına gittiğimiz kimse kalmadı, ailem bir ay boyunca Dersim Adliyesi önünde nöbet tuttu. Yeni başsavcısı gelip bize diyor ki; bu zanlının telefon incelemesi yapabilirlermiş ama yapmamışlar. Bir gece yarısı bize Gülistan yok dediler. Dönemin valisi bize, “Gülistan intihar etti” dedi. İki çocuğu üzerine yemin eden dönemin valisi Gülistan’ın naaşını size vereceğiz dedi. Haftalarca Gülistan’ı suda aradılar ama yok. O sudan yedi naaş çıktı ama Gülistan çıkmadı. Biz devletten Gülistan’ı soruyoruz. Gülistan’ı sormazsak umudumuzu yitireceğiz. Dün bütün siyasi temsilcileri ile görüştük, ‘Gülistan sizin sorumluluğunuzda, sizde bulun’ dedik. Meclis araştırma talebimiz yerine gelmeden Ankara’dan ayrılmayacağız” dedi.

Vali zanlıyı Rusya’ya göndermiş

Zeynal Abrakov’un annesinin şikayet dilekçesi yazdığını ve dönemin valisinin oğlunu Rusya’ya gönderdiğini belirttiğine dikkat çeken Aygül, “Bir valinin görevi şüpheli birini Rusya’ya göndermek midir? Yeni vali bize diyor ki; ‘Evde ve arabada kriminal inceleme yapılmadı.’ Gülistan iki yıldır karanlıkta ise bu hepimizin utancıdır. Zanlının neden korunduğunu merak ediyoruz. Gülistan’ın bir naaşı yok ortada, Gülistan neden intihar etsin? Bütün incelemelere rağmen neden yargı yolu açılmıyor” diye sordu.

Doku ailesine polis saldırdı

Aygül Doku’dan sonra anne Bedriye Doku konuştu. Anne kızını istediğini söyledi. Açıklama ardından Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile görüşme talebinde bulunan aileye, Adalet Bakanlığı’nın müsait olmadığını belirtildi. Bakanlık önünde bekleyen aileyi uzaklaştırmaya çalışan polis ile aile arasında arbede yaşandı. Gülistan Doku’nun babası Halit  Doku  zorla araca bindirilmek istenilirken, halkın giriş yaptığı Adalet Bakanlığı kapı zincirle kilitlendi. Bedriye Doku ise kapının kilitlenmesine, “Adalet Bakanlığı ile görüşmeden buradan gitmem” diyerek zincirle kilitlenen kapı önünde bekledi. 

Adalet Bakanlığı önünde bekleyen aileyi, Kamu Emekçiler Sendikası Konfedarasyonu’na (KESK) bağlı kadınlar ziyarette bulundu. Aile ile görüşen KESK’li kadınlar, bakanlık önünden ayrılır ayrılmaz polis saldırdı. Polis baba Halit Doku’yu yerlerde sürükleyerek gözaltına alan alırken, kaldırımdan kalkmayan Bedriye Doku’yu ise zorla araca bindirdi. 

Doku ailesinin gözaltına alındığı ve Sincan Fatih Devlet Hastanesi’ne götürüldüğü öğrenildi.

ANKARA 

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.