Adaleti sağlayıncaya kadar

Roboskî açıklama

Roboskî açıklama

  • Roboskî Katliamı’nın 138. ayında faillerin hala yargılanmamasına tepki gösteren Roboski İçin Adalet Girişimi, "Roboskî'ye adalet gelmeden Türkiye'ye adalet gelmeyecektir. Adaleti sağlayacağımız güne kadar rahat uyumayacağız, uyutmayacağız da" dedi.

Roboski İçin Adalet Girişimi, 28 Aralık 2011’de Türk savaş uçakları tarafından 19’u çocuk 34 kişinin bombalanarak katledilmesinin 138. ayında da İnsan Hakları Derneği Ankara Şubesi önünde bir araya gelerek, açıklama yaptı. Açıklamada konuşan İHD Merkez Yürütme Kurulu Üyesi (MYK) Nuray Çevirmen, Roboskî’de katledilenlerin yakınlarının yıllardır süren adalet taleplerinin yerine getirilmediğine dikkat çekti. 

Katliamın üzerinden yıllar geçmesine rağmen faillerin korunduğuna dikkat çeken Çevirmen, “Katliamın araştırılması için kurulan komisyon gerçeği net olarak ortaya çıkarmadı. Yargı da adaleti sağlamaktan ziyade, cezasızlıkla ödüllendirdi. Yargı, parlamento ve yürütme, bu konuda topyekun sınıfta kalmıştır” diye konuştu. 

Çevirmen, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hiçbir katliam yargılamadan azade kalmayacaktır. Bugün değilse yarın mutlaka hesabı sorulacak, sorumlu olanlar yargılanacaktır. Devletin asli görevi, yargılamayı engellemek değil, adaletin sağlanmasının önündeki engelleri kaldırmaktır. Roboskî'ye adalet gelmeden Türkiye'ye adalet gelmeyecektir. Başta Roboskî olmak üzere tüm insan yaşamını ve özgürlüklerini ortadan kaldıran savaşa ve şiddete karşı, hepimiz itiraz hakkımızı kesintisizce kullanacağız. Devlet ve iktidar şiddetine karşı, Roboskî ve tüm katliamlar için adaleti talep etmek adına bir araya geleceğimiz ve adaleti sağlayacağımız güne kadar rahat uyumayacağız, uyutmayacağız da.” ANKARA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.