Adım attığı her noktada müdahale

  •  Türk ordusunun yoğun bombardımanına rağmen eylemlerine devam eden gerilla, Türk ordusunun ilerlemek istediği her noktada müdahale etti. 

 

Gerilla, Zap'ta 12 Mayıs günü yaptığı eylemlerde, 3 Türk askerini daha öldürdü. 

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, saldırı ve eylemlerle ilgili şu bilgiler verildi:

Avaşîn Bölgesi

* YJA Star gerillaları, 12 Mayıs günü saat 13.20’de Werxelê Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerine doğru ilerlemek isteyen Türk askerlerini sabotaj taktiğiyle vurdu. Aynı gün saat 15.10 ve 15.30’da ağır silahlarla hedef aldı. Türk ordusu, eylemlerin ardından savaş mevzilerini 5 kez patlayıcılarla bombaladıktan sonra bir kademe geri çekilmek zorunda kaldı. 

Zap Bölgesi

*  Kurêjahro Direniş Alanı’ndaki Girê Şehîd Tolhildan savaş mevzilerine saldırmak isteyen Türk askerleri, gerilla tarafından fark edilerek yoğun ateş altına alınınca bir kademe geri çekilmek zorunda kaldı.

*  Karker Direniş Alanı’na bağlı Girê Ortê savaş mevzileri çevresindeki Türk askerleri, 12 Mayıs günü saat 11.40’ta suikast taktiğiyle vuruldu; 1 Türk askeri öldürüldü. 

*  Şehîd Şahîn Direniş Alanı’na bağlı Şehîd Berxwedan savaş mevzilerine 12 Mayıs günü saat 13.00’te patlayıcılarla saldırmak isteyen Türk askerleri, ağır silahlarla vuruldu. 

*  Çiyareş Direniş Alanı’na bağlı Girê Şehîd Sorxwîn savaş mevzilerine doğru 12 Mayıs günü saat 12.30’da ilerlemek isteyen Türk askerleri vuruldu; 1'i öldürüldü. Türk ordusu, eylemin ardından alanı bombalayarak bir kademe geri çekildu. 

*  Kurêjahro Direniş Alanı’nın savaş mevzileri çevresindeki Türk mevzisi, 12 Mayıs günü saat 15.30’da ağır silahlarla vurulup imha edildi, 1 asker öldürüldü. 

*  YJA Star gerillaları, 12 Mayıs günü saat 14.30’da Kurêjahro Direniş Alanı’na bağlı Girê Şehîd Şemdîn savaş mevzileri çevresindeki Türk askerlerini ağır silahlarla vurdu. 

*  Girê Şehîd Şahîn Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerine 11 Mayıs günü saat 13.30’da saldırmak isteyen Türk askerleri, etkili vurulunca bir kademe geri çekilmek zorunda kaldı. 

*  Şehîd Şahîn Direniş Alanı’na bağlı Girê Şehîd Berxwedan savaş mevzileri, 12 Mayıs günü gece saatlerinde kimyasal silah ve patlayıcılarla yoğun bir şekilde bombalandı. 

Havadan ve karadan bombardıman

* Türk savaş uçakları, 12 Mayıs günü saat 20.30’da Zap'a bağlı Girê Amediye ve Girê FM'i 4 kez bombaladı. 

* Xakurkê'ye bağlı Girê Şekîf, 12 Mayıs günü 10.00 – 11.00 saatleri arasında sınır hattındaki karakollardan atılan obüs ve havanlarla bombalandı.

* Metîna bölgesine bağlı Girê Hakkarî, Girê Koordîne, Girê Azad alanları ile Dêşîşê, Seraro, Êdînê ve Hirorê köylerinin çevresi, 11 ve 12 Mayıs tarihlerinde saldırı helikopterleri ve sınır hattındaki karakollardan atılan obüslerle bombalandı. 

* Zap'a bağlı Çemço ve Sîda alanları, 12 Mayıs'ta sınır hattındaki karakollardan atılan obüslerle bombalandı.   BEHDİNAN

 

Skorksy için kutlama

Halk Savunma Merkezi (HSM) Karargah Komutanlığı, Skorsky tipi helikopteri de düşüren gerillanın direnişini kutladı. 

Merkezi Karargah Komutanlığı, Medya Savunma Alanları Sevk İdare Komutanlığına kutlama mesajı gönderdi. Savaş tünellerinde yaratıcı taktiklerle ağır darbeler vurarak, ilerleyişini durduran gerillanın ve profesyonel hareketli timlerin başarılı eylemlerinin Türk ordusunda ciddi kırılmalara yol açtığı belirtilen mesajda, "İşgalci Türk ordusu profesyonel gerilla güçlerimiz karşısında elindeki bütün savaş tekniğini ve kimyasal silahları kullanmasına rağmen çaresiz kalmaktadır. Zap ve Avaşîn alanlarında gerilla güçlerimizin göstermiş olduğu üstün performans, Zap ve Avaşîn alanlarını düşman için büyük bir bataklığa dönüştürmektedir" denildi. 

En son 11 Mayıs gecesi Zap'a bağlı Şehîd Şahîn Tepesi'nde 1 Skorsky tipi helikopterin düşürülmesinin, Apocu vuruş tarzının sonuç alıcılığını bir kez daha gösterdiği kaydedilen mesajda, şunlar ifade edildi: "Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi temelinde düşmana karşı fedai bir tarzda savaşıp hemen her gün düşmana darbe vurarak çöküşünü hızlandıran, üstün bir performans göstererek bu eylemi ve bütün başarılı eylemleri gerçekleştiren, eylemlerde rol oynayan ve emek veren savaşçı ve komutan arkadaşlarımızı kutluyoruz.”

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.