Af Örgütü: Savaş suçu yaşanıyor

Dünya Haberleri —

foto: AFP/Gazze

foto: AFP/Gazze

  • İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalar devam ederken Uluslararası Af Örgütü, yaşanan sivil can kayıplarından dolayı saldırıların "savaş suçu" olduğunu belirtti.

 

İsrail'in 10 Mayıs'tan bu yana hava ve karadan vurmaya devam ettiği abluka altındaki Gazze Şeridi'nde bilanço giderek ağırlaşıyor. Saldırılar nedeniyle Gazze’de hayatını kaybedenlerin sayısının 200’ü geçtiği ifade ediliyor. Yaşanan sivil can kaybı nedeniyle bir açıklama yapan Uluslararası Af Örgütü, saldırıların “savaş suçu” olduğunu açıkladı.

Yaşanan çatışmalar karşısında uluslararası toplumun çabaları yetersiz kalırken Birleşmiş Milletler (BM) şimdiye kadar 42 bin kadar Filistinlinin saldırılardan dolayı evini terk etmek zorunda kaldığını açıkladı. Evlerini terk edenlerin Gazze Şeridi’nde bulunan 50 okula sığındığı belirtilirken, 2 bin 500’den fazla kişinin ise evsiz kaldığı ifade edildi.

İsrail-Filistin çatışması gündemiyle bir araya gelen Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) henüz bir açıklama yapmazken, İsrail saldırıların süreceğine dair sert ifadeler kullanıyor. İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu pazar günü basına yaptığı açıklamada, “İsrail’in terör örgütlerine yönelik mücadelesi tüm gücüyle devam ediyor, Hamas’a ağır bir bedel ödeceğiz” dedi.

GAZZE

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.