Ahşaptan tablo talaştan heykel

Kültür/Sanat Haberleri —

RESSAM SILAN

RESSAM SILAN

  • Güzel Sanatlar öğrencisi 20 yaşındaki Şilan Akbudak, Amed’in Sur ilçesinde bulunan “Dar û Pel” adlı atölyede ahşap tahtaları tabloya dönüştürken talaştan da heykel yapıyor.

Güzel Sanatlar öğrencisi 20 yaşındaki Şilan Akbudak, Amed’in Sur ilçesinde bulunan “Dar û Pel” adlı atölyede ahşap tahtaları tabloya dönüştürken talaştan da heykel yapıyor.

Tuval üzerine yaptığı resimler dışında ahşap tahtalar üzerinde çalışmalar yapan Şilan, "Temiz tahta bir ahşabın üzerine çizimini yaptığımız resmi, kalıp şeklinde koyuyoruz ve tutkal ile bu resmi ahşaba ekliyoruz. İnsanlar ilk gördüklerinde çok anlam veremedi ama sonrasında benim merakımın artması ile birlikte tablolarımda çeşitlilik de arttı. Ahşap üzerindeki baskı tekniği daha çok dikkat çekiyor. Boya ve çizim şeklinde yapıldığı için insanlar tabloları daha çok beğeniyor" diyor.

Ahşap tablolar dışında marangozhaneden arta kalan talaşlardan da heykeller yapan Şilan, "Topladığım talaşlara şekil verip tutkalla yapıştırıyorum. Bu işte çok yeniyim aslında. Ama kendimi bu işin her alanında geliştirmek istiyorum" diye belirtiyor.

Heykel ve seramik alanında gelişmek isteyen Şilan’ın hedefi kendi atölyesini açmak.

MEDİNE MAMEDOĞLU/JİNHA/AMED

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.