Fransa’nın Strasbourg kentinde, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için devam eden nöbetin 5. ve son gününde Ramin Hossein Panahi’nin idamının durdurulması talep edilerek İran rejimi kınandı. Panahi için Almanca, Fransızca, Kürtçe açıklamalar yapılırken, Avrupa Kürt Demokratik Toplum Kongresi (KCDK-E) bileşenlerin olduğu eylemde, “Ramin Hossein Panahi’nin idamını durdurun!” dövizi açıldı. Öcalan’ın fotoğraflı yelekleri giyen temsilciler, yarım saat süren eylem sırasında sık sık idamın durdurulması için sloganlar attı. KCDK-E Eşbaşkanı Yüksel Koç, konsey önünde yaptığı açıklamada idamın durdurulması için herkesi elinden geleni yapmaya çağırdı.
Eylem boyunca Panahi’nin özgürlüğünün talep edildiği bildiler dağıtıldı. Fransa Parlamentosu’na da iletilen bildiride şu ifadeler yer aldı: “İran’da yaşayan Kürt aktivisti Ramin Hossein, şuan kendi ülkesi İran İslam Cumhuriyeti’nde idam edilme tehlikesiyle yüz yüze. Panahi, Kürt Kamala örgütüne üye olduğu iddiasıyla geçen Haziran’da tutuklandı.
İddia devlete karşı silahlanmaktı ve Ocak 2018’de Devrim Mahkemesi tarafından idam cezası verildi. Panahi, 3 Mayıs’ta idam edilecekti tepkiler nedeniyle karar ertelendi. Yargı denetimine ilişkin talebin Mayıs ayı sonlarında İran Yüksek Mahkemesi tarafından reddedildiğini ve kararın yetkili makama sevk edildiğini anlıyoruz.” Eylem daha sonra sloganlarla sona erdi.
STRASBOURG