
Almanya'nın en saygın üniversitelerinden Georg-August Göttingen Üniversitesi, 'Türkiye ve Almanya'daki Barış Akademisyenleri ile Dayanışma' adıyla bir panele ev sahipliği yaptı.
Panelin açılış konuşmasını Üniversite’nin Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Profesör Hiltraudt Casper-Hehne yaptı. Panele ise Johannes Gutenberg Üniversitesi'nden Meral Camcı, Georg August Üniversitesi’nden Zeynep Kıvılcım, Georg August Üniversitesi’nden Sabine Hess ve yine Johannes Gutenberg Üniversitesi'nden Şebnem Bahadır katıldı. Kampüssüz Ders Ortakları’ndan Tül Akbal Süalp ile bir Skype bağlantısı gerçekleştirildi.
Barış Akademisyenleri Girişimi özelinde Türkiye ve Kürdistan'daki tüm hak ihlalleri ve baskıların tartışıldığı panelde ortak vurgu "Barış kazanacak" olarak öne çıkarken, Türkiyeli ve Alman akademisyenler toplantı sonunda kanun hükmünde kararnameler (KHK) ile işten atılan arkadaşlarına destek mesajı gönderdi.
GÖTTİNGEN