AKP-MHP’yi göndermek zorundayız

  • HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin Türkiye için büyük bir şans olduğunu belirterek, “Artık AKP-MHP’yi göndermek zorundayız” dedi. 

 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli İl Örgütü, "Biz değiştireceğiz derhal istifa" şiarıyla Gebze'de bulunan Mevlana Kapalı Pazar Alanı'nda miting düzenledi. Halkın sabahın erken saatlerinde akın etmeye başladığı mitingde, "Dem dema HDP'ê ye, êdî bese bes e" yazılı pankart asıldı. Miting öncesi alana gelen binlerce kişi, çalınan müzikler eşliğinde halay çekti. Saygı duruşuyla başlayan mitingde, sanatçı Pınar Aydınlar sahne aldı. Aydınlar’ın seslendirdiği parçalar eşliğinde halaylar çeken binler, "HDP halktır halk burada" sloganları attı.

Mitinde konuşan HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, tecride, haksızlığa ve hukuksuzluğa karşı alanlarda olduklarını belirterek, “Biri ‘gözlerimin içene bakın ne görüyorsunuz’ demişti. Biz ne görüyoruz biliyor musun? Yalan ve yağma görüyoruz. İktidardan düşme korkusu görüyoruz” dedi.

mitingde konuşan HDP Eşbaşkanı Pervin Buldan, Türkiye'nin her tarafında üreticiye, çiftçiye, esnafa ve bütün kesimlere yönelik bir haksızlık ve hukuksuzluk olduğunu söyledi. Buldan, “Bunun baş müsebbibi de AKP-MHP koalisyonudur. İşte bunun için değiştirmek zorundayız, onları göndermek zorundayız. Onların bizi yok saymalarına tüketmelerine tahammülümüz yok. Bu ülkede üreten kesimiz ama iktidar bu ülkenin kaynaklarını hoyratça tüketiyor. Bu ülke krizlerin ve darbelerin ülkesidir. Yoksulluk var, o yolsuzluk, talan ve hırsızlık bir sebeptir. Eğer bir yerde hırsızlık varsa o ülke yoksullaşıyor. Bu ülkeyi yönetenlerin halkın cebinden, sofrasından çaldıklarını biliyoruz. Bu ülkeyi yönetenler gençlere, kadınlara bir gelecek vaat etmiyor” dedi. 

Türkiye’nin AKP ve MHP’den daha büyük olduğuna vurgu yapan Buldan, “Sizler bu ülkenin yurttaşları, kadınları, gençleri AKP ve MHP’den daha büyüksünüz. AKP ve MHP’ye mecbur değilsiniz, mahkum değilsiniz” şeklinde konuştu.

İktidarın HDP’li siyasetçilerden korktuğunu ifade eden Buldan, “Onun için HDP’siz bir siyaset ve Türkiye yaratma peşindeler ama korkuları kabusları olacak, HDP gümbür gümbür geliyor. Şimdi değişim zamanı, şimdi HDP zamanı” dedi.

Konuşmaların ardından miting sanatçı Azad Berdan’ın sahne almasıyla son buldu.  KOCAELİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.