AKP'ye oy vermiş Kürtlere seslendi

DEM Parti Wan

DEM Parti Wan

  • Wan’da seçim bürosu açılışına katılan DBP Eşbaşkanı Keskin Bayındır, şimdiye kadar AKP’ye destek veren Kürt seçmenlere, “Artık orada durmayın, sizin eviniz burası, onur duyulacak yer de burasıdır” diyerek seslendi.

DEM Parti Wan’da merkezi seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi. Açılışa katılmak üzere Wan’a gelen Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eşbaşkanı Keskin Bayındır, kent girişinde karşılandı. Konvoy ile kente giriş yapan Bayındır, büronun açılacağı Sanat Sokağı’na geldi. Bayındır ve DEM Partili belediye eşbaşkan adayları, burada binlerce kişi tarafından karşılandı. Mitinge dönüşen büro açılışında partilerinin ellerinde “Sûwar hatin peya çûn”, “Zaferi olmayanın aşkı olmaz”, “Bimre tecrid”, “Her yer İmralı, her yer direniş”, “Ji bo zindanan RABE” yazılı dövizler yer aldı.

Belediye eşbaşkan adaylarının ardından DBP Eşbaşkanı Keskin Bayındır halka seslendi. Bayındır, “Zulme, ölüme karşı sizin duruşunuz özgürlük duruşudur. Bu meydan, özgürlük ve başarı meydanıdır. Binlerce arkadaşımız şuan cezaevinde. Yine cezaevlerinde açlık grevleri var. Halkımız özgürlük istiyor ve özgürlük kesinlikle sağlanacaktır” dedi. 

 

 

İşte Kurdistan burasıdır

AKP’nin hile ve kayyumlarla belediyelere el koyduğunu dile getiren Bayındır, şunları söyledi: “Yıllardır hile, hurda ve yüzsüzlük yaparak irademizi yıkmaya çalışıyorlar. Biz bu onursuzluğu kabul etmiyor ve sizi geldiğiniz yere göndereceğiz. Meclis’te Kürtçe konuşunca mikrofonu kapatıyorlar. Halkın mikrofonundan sesleniyorum; Biz Kürt'üz, Kürt. Nerede olursak olalım biz dilimizle, kültürümüzle yaşayacağız ve asla bu ahlaksızlığı kabul etmeyeceğiz. Kimsenin toprağında gözümüz yok. Biz topraklarımızda özgür yaşamak istiyoruz ve size asla boyun eğmeyeceğiz. Erdoğan son günlerde ‘Teröristan’ sözünü söylüyor. Sen Meclis’te Bahçeli’ye ‘cahil’ deyip Kurdistan’ı gösteriyordun. Ben de sana buradan söylüyorum; işte Kurdistan burasıdır.”

Bayındır, konuşmasında şimdiye kadar AKP’ye destek veren Kürt seçmenlere de seslendi. Bayındır, “Vicdani olan kimse onların siyasetinde yer almamalıdır. Biz onlara kardeş eli, Kürt eli uzatıyoruz. Artık orada durmayın, sizin eviniz burası, onur duyulacak yer de burasıdır. Bizler, gücümüz olduğu sürece size hizmet etme sözü veriyoruz. Onlar kayyum eliyle çalıyorlar, biz halkımızla paylaşacağız. Biz demokratik, insani ve vicdani bir siyaset yürütüyoruz. Bu ilkelerle Wan halkına hizmet edeceğiz. Wan kararını ve başarı müjdesini vermiştir. Bu kısa sürede ev ev, köy köy, elimizden ne geliyorsa çalışalım. Sadece iki eşbaşkanın başarısı değil, Kürtlerin başarısı olacaktır” dedi. 

Bayındır’ın konuşmasının ardından seçim bürosu alkış ve zılgıtlar arasında açıldı.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.