Türk Cumhurbaşkanı R.Tayyip Erdoğan’ı eleştiren Avrupalı politikacılar ve aileleri, AKP’lilerin tehditleriyle karşı karşıya. Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel’in eşi Anke Gabriel’in, AKP’lilerce tehdit edildiği ortaya çıktı.
Gabriel, Erdoğan ile arasındaki tartışmayla bağlantılı olarak ailesinin tehdit edildiğini ifade etti.
Gabriel Alman haber ajansı dpa’ya yaptığı açıklamada, „Erdoğan’ın tarzı, belli ki bazılarını eşimi sıkıntıya sokmak, rahatsız etmek yönünde motive ediyor. Ancak bu kötü bir sonuç“ dedi. Rheinpfalz gazetesinin haberine göre de Gabriel, Ludwigshafen’daki konuşmasında „Diş hekimi olan eşinin muayenehanesindeki telesekretere tehdit mesajları bırakıldığını“ belirtti.
Erdoğan’ın Türkiye’yi demokratik olmayan bir devlete dönüştürdüğünü belirten Gabriel, „Bir yıl önceki darbe girişimi kötüydü. Ama şimdi Erdoğan kendi darbesini yapıyor“ dedi.
BERLİN