Baskın seçimler öncesi AKP’li yöneticilerle birlikte gezdikleri köylerde yurttaşları, “HDP’ye oy verirseniz buraya huzur gelmez” şeklinde tehdit eden Şırnak Valisi Mehmet Akbaş’ın, Cizre TSO yöneticileri ile yaptığı toplantıda, “Seçimlerde hedefimiz yüzde 40” dediği kaydedildi.

Baskın seçim tarihinin ilan edilmesinin hemen ardından Şırnak Valisi Mehmet Akbaş, AKP’li yöneticilerle birlikte köy ziyaretlerine başladı. AKP Şırnak İl Başkanı İbrahim Halil Erkan ve bazı üst düzey askerler ile geçtiğimiz günlerde Şırnak merkez ve Uludere’ye bağlı bazı köyleri gezen Vali Aktaş, köy turlarını Güçlükonak ve Cizre ilçesine bağlı köylerle sürdürüyor.

HDP’yi karalıyor, AKP’ye oy istiyor

Onlarca zırhlı araçtan oluşan güvenlik konvoyu ile özellikle HDP’ye yüksek oy çıkan köyleri ziyaret eden Vali Aktaş’ın, köy sakinleri tarafından dillendirilen sorunların seçimler sonrası çözüleceğini belirttiği öğrenildi. Köy sakinleri, Vali Aktaş’ın kendilerine, “Bu bölgede huzuru bozan parti HDP’dir. HDP’ye oy vermeyin. HDP’ye oy verirseniz buraya huzur gelmez. AKP’ye oy verirseniz sorunlarınız çözülür. HDP, PKK’nin gömlek değiştirmiş halidir” dediğini iddia etti.

Kent genelinde yapılan tüm programlarda AKP’li yöneticileri yanından eksik etmeyen Vali Aktaş geçtiğimiz günlerde de yeni seçilen Cizre Ticaret ve Sanayi Odası (Cizre TSO) yöneticileri ile bir araya geldi. Söz konusu buluşmada Vali Aktaş’ın, “Hedefimiz yüzde 40. Hepimiz birlikte başarabiliriz” diyerek üstü kapalı bir şekilde AKP’ye destek istediği kaydedildi.

Eşi de boş durmuyor

Şırnak ve ilçelerinde yaşanan durumun benzeri Mardin ve ilçelerinde de yaşanıyor. AKP’li yöneticilerle doldurulan Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne kayyum olarak atanan Vali Mustafa Yaman da AKP’li yöneticilerle birlikte bir süredir köy muhtarlarıyla buluşuyor. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantılarda ne konuşulduğu hakkında ise dışarıya bilgi verilmiyor.

Vali Yaman’ın eşi Gulseren Yaman da, AKP Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu’nun eşi Canan Miroğlu ile birlikte muhtar eşleriyle buluşuyor.

 

ŞIRNAK/MARDİN