"Fiilen başkanım" dediğinde inanmadınız ve "fiilen başkan" olarak geldi önünüze. "Parlamenter sistemi rafa kaldırdığını" söylediğinde kükrediniz, ama rafa kaldırdı sayenizde parlamenter sistemi. 

Kılıçdaroğlu! "Anayasa’ya aykırı, halkı kandırmaya yönelik bir düzenleme geliyor. Buna rağmen ‘teröre destek oluyor’ dedirtmemek için ‘evet’ diyeceğim" dedin mi? Dedin. 

Komisyonun CHP’li üyesi Tezcan seni taklit ederek: "AKP teklifi korkunçtur. Anayasa'ya, insan haklarına aykırıdır. Ama ‘hayır dedi’ dedirtmem ‘evet’ diyeceğim" dedi mi? Dedi. 

Çok söyledik, ama bir türlü dinletemedik sömürgeciliğin son artıklarına. "Halkların kardeşliği" gibi sözler, artık sarhoş masalarında meze bile olamamaktadır. "Yetmez ama evet" ile tanımlanan liberal şaşkınlık halleri, "korkunç ama evet" ile taçlandırılarak, demokrasisiz ulusalcı cumhuriyet kurtarılacak, öyle mi? 

AKP'li milletvekilleri "teröristler dışarı" naraları arasında "sizin hapiste olmanız lazım" diyerek hem de Meclis’te ve CHP’nin gözü önünde HDP'li vekillere saldırdı mı? Saldırdı.

Oyun sanmayın, yanlışlıkla söylenmiş bir söz olarak hafife almayın: Tayyip yöntemiyle, İslam şeriatını devlet yönetimine katacak maddelerin Anayasa’ya eklenmesi çalışmaları için Meclis Başkanı tarafından start verildi artık. 

Bu oyunun sonu başından belli oldu. Türk devleti AKP ile MHP ile CHP ile kendini, kendi halklarına karşı korumaya aldı. Dokunulmazlıklar kalkacak. Sonra, onca engellere ve katliam girişimlerine rağmen hakların oyuyla meclise gelen HDP’liler tutuklanmaya başlanacak. Milletvekillikleri düşürülen yerlerde ara seçimler yapılacak. Buralarda CHP ve MHP olmadığına göre, sadece yeni AKP’li vekiller çıkacak. Ve Tayyip, referanduma gerek kalmadan Meclis oylamasıyla yasal ‘başkan’ olacak. 

Ve sürecin sonunda AKP’nin hazırladığı Anayasa bu meclisten geçerken, "biz böyle olacağını bilmiyorduk" diyerek yakınmaya kalkmayın. "Kürt kimliğinin özgürlüğü tehlikesine karşı sistem ile anlaştık" diyerek, ırkçı düşüncelerinizi açıktan savunabilme cesaretini gösterin. 

***

Kürt halkının muhteşem yükselişi devam ederken, bize sunulmuş olan o olağanüstü hoşgörülü "kardeşlik" önerisini, elimizin tersiyle silip attık öteye. Rojava, uluslararası boyutlarda tanınıp, Avrupa ülkelerinde temsilciliklerini peş peşe açarken; ve YPG-YPJ insan odaklı onur mücadelesinde IŞİD ve diğer Türkiyeli çeteleri bölgeden adım adım kovarken; HPG korkunç savaşa rağmen Saray Çeteleri karşısında büyük zaferlere imza atarken, Türk Devleti, Veli Küçük ile sembolleşen Ergenekon çetelerini özgürleştirip, Ağar’ın Kuvayı Milliye’sini yeniden "cenke" çağırdı. 

Türkiye’nin bu savaştan tek parça çıkabileceğini düşünmek hem mümkün değil, hem de bence artık gereksiz. Ulusal duyguları böylesine aşağılanmış, böylesine zedelenmiş, bu kadar acı yaşatılmış, bu kadar yalnız bırakılmış bir Kürt toplumunun Türklerle "birlikte yaşam" modelinin gerçekleştirilebilirliği, Kürt halkının bütün iyi niyetli yaklaşımlarına rağmen artık mümkün değildir. Bu, içten çürütülmüş bir evliliği birlikte sürdürmeye çalışmak sahtecilik olur. Cizre’de Sur’da, Şırnak’ta, Nusaybin’de ve diğer kentlerde Kürt toprakları Kürt’ten arındırılıyor; Alevi halkı IŞİD’le kuşatılıyor ve bütün bunlar gözümüzün önünde gerçekleştirilirken birkaç sosyalist hareketin dışında ciddi olarak sesini çıkaran olmuyor. Üstelik MHP’nin yanı sıra CHP’de bu katliamı görmezlikten gelerek destekliyor. Birkaç muhalif yayın dışında bağımsız basını kalmamış ülke sağır ve dilsiz ve HDP’den başka muhalefeti yok bu kanlı gidişin. 

Hayrını gör Türkiye! Mademki "halkların özgürlüğüne" karşı ‘ulusalcılık’ diyerek kararını verdin; mademki ‘çoğulculuk’ yerine ‘çoğunlukçu-tekçiliği’ seçtin, mademki demokrasisi olmayan bir cumhuriyet sana yeterlidir, al hayrını gör eserinin! 

Kürt halkının "kardeşlik" isteğine, PKK’nin "birlikte yaşam" gayretine rağmen bu toprakları "fiilen" böldünüz.

Ama bilinmelidir ki, kıçınızı açıkta bırakıp kuma gömerek saklamaya çalıştığınız başınızı kaldırıp, karşı bir direniş geliştiremediğiniz takdirde, pozisyonunuzdan yararlanmaya çalışacak Ensarlar bu ülkenin başında eksik olmayacaktır.