Alanlara çıkıyoruz

Kadın Haberleri —

.

.

  • 25 Kasım’da dünya genelinde alanlara çıkacak olan kadınlar şiddete karşı sesini yükseltecek. Türkiye ve Bakurê Kurdistan’da da alanlara çıkacak olana kadınlar Amed’de meşaleli yürüyüş yapacak. İstanbul Taksim Tünel’de buluşacak olan kadınlar ise, ‘isyanımız bitmedi, büyüyor’ diyecek.

Amed’de günlerdir 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü için çalışma yürüten kadınlar, ev ev dolaşarak artan cins kırımına dikkat çekiyor.
25 Kasım günü alanlarda olacak olan Amedli kadınlar meşaleli yürüyüş düzenleyecek.

Yapılacak final yürüyüşüne katılım çağrısında bulunan HDP Kadın Meclisi üyesi Hasret Alp, “Umutsuzluğa kapılmadan bu yıkıcılığa karşı alanlarda direneceğiz” dedi.
AKP’nin 19 yıllık politikasını değerlendiren Alp, özsavunmasını yapan Çilem Doğan ve siyasal mücadele yürüten  DTK Eşbaşkanı Leyla Güven ve TJA Dönem Sözcüsü Ayşe Gökkan’a verilen cezayı örnek gösterdi.

Faşist iktidarın Kürt ve kadın düşmanı politikalarına da dikkat çeken Alp, kadınların nefessiz bırakılmaya çalışıldığını kaydetti. 

Kadınlar Amed’de meşaleli yürüyüş yapacak

Alp şöyle dedi: “Toplum üzerindeki her tür sömürüyü derinleştiren, İstanbul Sözleşmesini dillendiren herkesi hedef alan bu iktidar karşısında bizler örgütlü kadınlar olarak, bu yıl da Mirabel kardeşlerin cüretiyle tutsak edilen arkadaşlarımızın da sesi olacağız. Yaşamın her alanında karşımıza çıkan erkek şiddetine karşı, dört yanımız kapitalist modernitenin yarattığı yıkımla kuşatılmışken, umutsuzluğa kapılmadan hep birlikte bu yıkıcılığın karşısına dikileceğiz. Kadınların sesini üçüncü yol seçeneğinde duyuracak,  yeni ve özgür yaşamı inşa edeceğiz.” 

 

Kadınlar İstanbul’da isyanı büyütecek

25 Kasım Kadın Platformu bir ay önce başlattığı çalışmalarını tamamladı. Taksim Tünel’de buluşacak olan kadınlar, bu yıl 25 Kasım’a, “Erkek devlet şiddetine karşı isyanımız bitmedi büyüyor. Hayatlarımız için mücadeleye” şiarı ile gidiyor.

Platform ayrıca 25 Kasım yürüyüşüne güçlü katılım sağlanması için dijital medya platformlarında da duyurular yaparak, kadınlara patriyarkaya başkaldırdıkları anları paylaşmalarını ve 25 Kasım günü eylem alanında olmaları çağrılarında bulundu.

‘Bütün kadınları Taksim’e çağırıyoruz’

25 Kasım Kadın Platformu üyesi Rüya Kurtuluş iktidarın kadın politikalarına dikkat çekti. İstanbul sözleşmesi ve  6284 sayının bir kadın kazanımı olduğunu belirten Kurtuluş, Türkiye’nin kadınlar açısından giderek daha da zor bir ülkeye dönüştüğünü kaydetti. Ekonomik krize de değinen Kurtuluş, kadınların yoksullaştırıldığını belirtti.

Rüya Kurtuluş, 25 Kasım’ın en görkemli gün olacağını belirterek, Taksim'de binlerce kadınla İstiklal Caddesi’nde yürüyüşlerini gerçekleştireceklerini dile getirdi. Kurtuluş kadınlara şöyle seslendi: “25 Kasım’da bütün kadınlar Taksim Tünel’de saat 19.30’da toplanıyoruz. ‘Erkek devlet şiddetine karşı, kazanımlarımıza haklarımıza saldıran erkeklere ve devlete karşı kendi hayatlarımızı savunmak için isyanımız bitmedi büyüyor’ diyoruz. Hayatlarımız için mücadeleye, bütün kadınları 25 Kasım’da Taksim’e çağırıyoruz.”  

NÛJINHA / JINNEWS

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.