Alevilerin temsilcisi Celal Fırat

Yeşil Sol Parti İstanbul adayı Celal Fırat

Yeşil Sol Parti İstanbul adayı Celal Fırat

  • Alevi Dernekleri Federasyonu Başkanı Zeynel Abidin Koç, eşit yurttaşlık mücadelelerini Yeşil Sol Parti İstanbul adayları Celal Fırat ile Meclis’e taşıyacaklarını söyledi. Koç, siyasal partilerin kurumsal kimliklerin temsiliyetine yeterince alan açmadığını belirterek, “Yeşil Sol Parti’de farklı kimlikler tek ses altında erimeden kendini temsil edebiliyor" dedi. 

 

ANF’ye konuşan Koç, Meclis’teki Alevi temsiliyetini yetersiz bulduklarını, partilerin kurumsal düzeyde Alevi temsiliyetinde zayıf kaldıklarını, temsiliyetin kişi boyutunda "Alevi vekil" kalıbında tutulduğunu söyledi. Koç, şöyle devam etti: "Tabanlarında Alevi desteği güçlü olmasına rağmen bugüne kadar siyasal partilerde Alevi kurumlarının kimlik temsiliyeti pek olmadı. Ali Kenanoğlu örneği anlamlıydı, bir kurum temsilcisi olarak girmişti HDP'den Meclis’e. Biz doğrudan temsiliyeti çok önemli buluyoruz. Birçok dernek ve federasyonu var Alevilerin. Sadece 'Alevi vekil' olmak yetmez. Bizim temsiliyetimizi Celal Fırat dedem gerçekleştirecek ama tüm federasyonlarımızın Alevilerin hak mücadelesi için Meclis’te bulunması gerekir.”

Alevi Dernekleri Federasyonu Başkanı Zeynel Abidin Koç

Tam mutabakatla Celal Fırat

Celal Fırat'ın Yeşil Sol Parti İstanbul 3. Bölge milletvekili adayı gösterilmesiyle birlikte Alevi Dernekleri Federasyonu Başkanlığı görevini devraldığını belirten Zeynel Abidin Koç, Fırat'ın adaylık sürecine dair şunları aktardı: "Toplantılar yaparak seçim sürecini değerlendirdik. Biz bir federasyonuz, içimizde çok farklı siyasi görüşlere sahip arkadaşlarımız da var elbette. Tam bir mutabakatla çıktık o toplantılardan. Alevi hak mücadelesinin, Alevi örgütlülüğünün temsilcisi olarak sayın Celal Fırat oy birliği ile gidiyor. Sonuna kadar arkasında olacağımızı deklare ettik."

Yeşil Sol kimlikleri eritmiyor

Yeşil Sol Parti'nin kültürel çeşitlilik bakımından tabanı en zengin yapı olduğunu dile getiren Koç, farklı inanç gruplarının, kültürel ve siyasi yapıların parti kimliği altında eritilmeye tabi tutulmaksızın kendilerini ifade ve temsil edebilmesinin önemine dikkat çekti. Koç, şöyle konuştu: "Yeşil Sol Parti, bir ittifak. Siyasal partilerin dışında toplumsal bir ittifak alanı. Êzidîlere, Alevilere, Süryanilere, her inanç grubuna, toplumun tüm kesimlerine alan açmaya çalışıyorlar. Farklı kimlikler tek ses altında erimeden kendini temsil edebiliyor. Bu çok önemli bir şey. Diğer siyasi partilerde, parti kimliği içinde erime durumu söz konusu oluyor. Yeşil Sol Parti, bir bileşen hareketi. Kişiler ve gruplar, parti içinde tek tip olmadan yola devam edebiliyor. Alevi Dernekleri Federasyonu olarak biz bu ittifak içinde kendimizi ifade ve temsil edebileceğimizi gördük. Adayımız Celal Fırat'ın Meclis’te yapacağı tüm çalışmalarda birlikte hareket edeceğiz."  İSTANBUL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.