AKP-MHP faşist rejiminin Halfeti’de onlarca kişiye uygulanan toplu işkencelere dikkat çeken AP Milletvekili Arne Gericke, İşkenceyi Önleme Komitesi’nin (CPT) konu hakkında acilen araştırma yapması çağrısı yaptı.

Alman BundnisC partisinin Avrupa Parlamentosu’ndaki üyesi Arne Gericke, Halfeti’de işkence görenler arasında 13 yaşında çocuklar olduğuna dair bilgileri hatırlattı.

HDP Milletvekili Ayşe Acar Başaran ile insan hakları kuruluşlarının açıklamalarına atıfta bulunan Gericke, gözaltında veya tutuklu olan mağdurların derhal serbest bırakılmasını istedi.

Barbarlık

"Bu barbarlık, resmen AB ve NATO partneri olan bir devlet tarafından yapılıyor. Nasıl oluyor da AB’de birçok kişi bu suça karşı sessiz kalıyor?” diyerek, tepkisini dile getirdi.Gericke, gözaltında veya cezaevlerindeki işkence ve kötü muamelelerden sorumlu olan CPT’nin devreye girmesini ve konuya ilişkin acilen bir araştırma başlatılması çağrısı da yaptı.

 

ANF/STRASBOURG