Almanya, milyarlarca euroluk yatırım yaparak yapay zekada dünyanın lider ülkelerinden biri haline gelmeyi hedefliyor. Almanya Ekonomi Bakanı Peter Altmaier, Çarşamba günü Potsdam’da yaptığı açıklamada bu hedef doğrultusunda 2025 yılına kadar yaklaşık 3 milyar euroluk ek kaynak ayrılacağını açıkladı.
Altmaier bu gelişmenin üretimden hizmete ve ticaretten lojistik sektörüne kadar bütün ekonomik sektörleri etkileyeceğini aktardı.
Çalışma Bakanı Hubertus Heil da otomasyon ve yapay zekanın uygulanmasıyla 2025 yılına kadarAlmanya’da 2 milyon 300 bin kadar da yeni işyeri açılacağını ifade etti.Eğitim Bakanı Anja Karliczek de Almanya’da yapay zeka konusunda 100 adet profesörlük kadrosu açılacağını belirtti.
BERLİN