Amed’de hedef 12

Yeşil Sol Parti Amed İl Eşbaşkanı Abbas Şahin

Yeşil Sol Parti Amed İl Eşbaşkanı Abbas Şahin

  • Yeşil Sol Parti Amed İl Eşbaşkanı Abbas Şahin, kentte gittikleri her yerde “Partiya me nû” sözüyle karşılandıklarını belirterek, “Hedefimiz kentteki 12 vekilin tamamını almak. Bu halk AKP-MHP-HÜDA-PAR ittifakına gerekli cevabı seçimlerde verecek” dedi.

MAHİR FIRAT FİDAN / AMED

Türkiye siyasi tarihinin en kritik dönemeçlerinden biri olan 14 Mayıs’taki seçimin kaderini belirleyecek kentlerden biri de Amed. HDP, 24 Haziran 2018 seçimlerinde Amed’de yüzde 65.5 oy oranı ile 9, AKP ise yüzde 21.5 ile 3 vekil çıkardı. 14 Mayıs seçimlerinde de kentin vekil sayısı değişmedi, 12 vekil çıkaracak. Bu seçimlerde vekil dağılımının nasıl olacağının yanı sıra AKP-MHP'nin HÜDA-PAR ile kurduğu ittifakın Kurdistan’daki seçime nasıl yansıyacağı da merak konusu. Yeşil Sol Parti Amed İl Eşbaşkanı Abbas Şahin, “Türkiye siyaseti Amed’de belirleniyor ve bu seçimlerde kent daha kritik bir rol üstleniyor. Demokratik siyasetin önünü kapatarak bizi siyasetin dışına itmeye çalışan sisteme karşı Amed halkı bizi kabul etti. 15 Aralık’tan beri köy köy, mahalle mahalle, ev ev gezerek yaptığımız halk buluşmalarında bunu gördük” dedi.

Partiya me nû

“Gittiğimiz her kapıda ‘Partiya me ya nû (yeni partimiz)' karşılığını aldık” diyen Şahin, “Sistem Amed üzerinde, kurduğu vakıf ve dernekler ile çok ciddi politikalar uygulamaya başladı. Özel savaş pratikleriyle Kürt gençlerini apolitikleştirmeye çalıştılar. Buna rağmen biz mahallelere girdiğimiz andan itibaren Amed halkı ‘partimiz var, biz varız’ demeye başladı” diye konuştu.

AKP düştü düşecek

Amed Newrozu’nda ortaya çıkan tablonun 14 Mayıs seçimine ilişkin önemli mesajlar verdiğini belirten Şahin, “Biz de çalışmalarımızı bu strateji üzerine yürütüyoruz. Amed halkı ‘AKP düştü düşecek’ diyor. Biz de Yeşil Sol Parti olarak bu mesajı aldık ve ’14 Mayıs bir milat olacak’ diyoruz” dedi.

Hedef vekillerin tamamı

“Yeşil Sol Parti olarak hedefimiz 14 Mayıs seçimlerinde Amed’in 12 milletvekilinin tamamını almak” diyen Şahin, şöyle devam etti: “Bütün çalışmalarımızı bu hedef doğrultusunda yürütüyoruz. Tüm farklıların özgün yapıları içerisinde her mahalleye, her köye, her eve gidebileceğimiz çalışmaların hazırlığını yapıyoruz. Amed’de AKP’ye zamanında oy vermiş insanların dahi Yeşil Sol Parti’ye doğru bir değişim ve dönüşümü yaşanıyor.”

Çalmadık kapı kalmayacak

Amed’deki seçim çalışmalarının bir seferberlik düzeyinde ilerleyeceğini belirten Şahin, şöyle devam etti: “Zaman sınırlaması olmadan, gece gündüz örgütleme çalışmalarını yürüteceğiz. Gündüz kahvelerde, akşam evlerde halkla buluşacağız. Açık hava toplantıları ise sürekli devam edecek. Biz halkımızla beraber yapacağımız çalışmaya güveniyoruz. Yeşil Sol Parti, Amed’de seçim gününe kadar çalmadık kapı, dinlemedik insan bırakmayacak. Amed halkının hafızası çok güçlüdür. 90’lı yıllar ve 20 yıllık AKP iktidarı boyunca uğradığı zulümleri unutmadı. Halk bu kirli ittifaka gerekli cevabı verecek. Kendi tabanını kaybeden AKP-MHP zihniyetinin Kurdistan’da kaostan beslenmek için hamleler yapacağını biliyoruz fakat hiçbir karşılığı olmayacak.”

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.