Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinin ilk maçında Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun (PFDK) verdiği ceza nedeniyle seyircisiz olarak Fenerbahçe ile karşı karşıya gelen Spor Toto 2. Lig ekibi Amedspor, maç sonucunda 3-3 berabere kaldı. Amedspor açısından elde edilen bu başarının yanı sıra daha maçın başından itibaren en çok konuşulan konu ise, Amedsporlu oyuncuların maça ellerindeki “Çocuklar ölmesin maça da gelsin” pankartı ve kırmızı karanfillerle çıkmış olması oldu.


Aktepe: TFF’ye cevap olsun  diye pankart açtık

Kentlerine gelen Fenerbahçeli oyuncuları ve hakemleri gül vererek karşıladıklarını belirten Amedspor Kulübü Genel Sekreter Nesih Aktepe, takım oyuncularının o pankartı neden açtığını “Daha önce ‘Çocuklar ölmesin maçada gelsin’ slogandan dolayı ceza yedik. Futbolcumuz Deniz Naki de benzer söylemleri nedeniyle 12 resmi müsabakadan men edildi. Buna karşı pankartı TFF’ye cevap olsun diye açtık” sözleriyle ifade etti.

Yine takım oyuncularının, maçın henüz başlangıcında 30 saniye boyunca hareketsiz kalmasının bu haksız uygulamalara ve verilen cezalara karşı demokratik bir protesto olduğunu söyleyen Aktepe, maç öncesi yaşananları ise şu sözlerle aktardı: 

“Tabi ki biz bu pankartı açmadan önce TFF’ye yazılı olarak bildirdik. Fakat TFF bize geri dönüş yapmadı. Defalarca kez aramamıza rağmen bize dönülmedi. Biz de buna karşılık demokratik hakkımızı kullandık. TFF’nin yapmış olduğu haksızlılıklara karşı sessiz kalamazdık.” 


‘Skor bizim için başarıdır’

Aktepe, müsabakaya dair yaptığı değerlendirmelerinde ise Fenerbahçe gibi bir takımı kendi sahalarında çok rahat yenebilecekleri bir futbol ortaya oynadıkları dile getirdi.

Aktepe, “Fenerbahçe gibi milyonlarca Euro’luk bir takıma 3 gol atmak ve beraberlik olması büyük bir başarıdır. Skor bizim için bir başarıdır” diye belirtti.

Bu arada Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup’ta Bursa temsilcisi İnegölspor ile Amedspor arasında Pazar günü oynanacak maça da Amedspor taraftarları alınmayacak. Karar İnegöl İlçe Güvenlik Kurulu tarafından alındığı ifade edildi. 


 DİHA/AMED