Amsterdam’daki ilk sergi

Kültür/Sanat Haberleri —

Foto: İris Edinger

Foto: İris Edinger

  • Gallery Nachtbrötchen (NDSM) sanat galerisinin davetiyle Amsterdam’daki sergiye katılan sanatçı Ali Zülfikar, ilgi gören eserlerini Avrupalı sanatseverlerle buluşturdu.

RONİ TORNİ

Amsterdam’daki sanatseverlerle bir araya geldiği için mutlu olduğunu söyleyen Zülfikar, “Gallery Nachtbrötchen Amsterdam’da iyi bir organizasyon örneği gösterip, buradaki sanat severlerin bizim gibi sanatçıların da eserlerini görme imkanı yarattılar. Bu sergi vesilesiyle daha önce eserlerimi görmemiş̧ olan sanatseverlerle buluştum. Üç gün boyunca onlarla sohbet edebildim. Sergi boyunca yoğun bir insan kitlesiyle karşılaştım. Çalışmalarım gerek sanat severlerin gerekse, sanatçı arkadaşlarımın büyük ilgisini çekti” dedi.
Büyük ebatlardaki tablolara, portreleri kara kalem ve kök boyası tekniği ile aktaran Zülfikar, birçok çalışmaya imza attı ve birçok ödüle layık görüldü. Gallery Nachtbrötchen (NDSM) sanat galerisinin sergi teklifini kabul eden Zülfikar, böylelikle ilk kez Amsterdam’da sergi açmış oluyor.

3 günde 4 bin ziyaretçi
NDSM sanat galerisine ziyaretçilerin bazen büyük bazen de küçük gruplar halinde geldikleri bilgisini veren Zülfikar, “7 bin metrekarelik alan üzerinde yüze yakın sanatçının 700 eseri vardı. İnsanlar saatlerce sergiyi dolaşıyorlardı. Aynı zamanda organizasyon tarafından farklı sanatsal programlar da hazırlanmıştı. 3 gün boyunca 4 bin sanatsever sergiyi ziyaret etti" dedi.

Yüksekdağ, Demirtaş ve Kavala
Tutuklu HDP Eski Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ ve iş insanı Osman Kavala’yı aynı tuvale çizen ve adını “Bravehearts-Cesur yürekler” koyan Zülfikar, bu eserinin sergi salonunun girişinde yer aldığını söyledi. Zülfikar, “Bu insanların mağduriyeti beni çok rahatsız ediyordu. Kendi adıma bu şekilde tepki göstermek istedim. Bir sanatçının görevi ne kadar sanatını icra etmekse, diğer bir görevi de toplumsal vicdanının sesini dinlemektir” dedi.

Ağustos’ta billboardlarda
Zülfikar, “Bu eserim 3 Ağustos saat 11:00’de Köln Konsolosluğuna yakın bir billboard panosunda sergilenecek ve Cultopia Vakfı aracılığıyla bir açıklama yapılacak. Billboardlardaki gösterim 11 Ağustos’a kadar sürecek. Köln şehrindeki Türk konsolosluğuna yakın billboardlar seçildi. Buradaki amaç, bu tutsakların derhal serbest bırakılması çağrısına katkı yapmaktır. Eserin orijinali ise 4 Ağustos’ta saat 20:00’de Galerie am Brüsseler Platz’da tanıtılacak” diyerek devam eden çalışmalar hakkında bilgi verdi.
'Greta' sahipsiz kalmadı
Daha önce Almanya’nın Karlsruhe kentinde aşırı sağ gruplarca 'Greta' adlı eserine yönelik saldırıyla gündeme gelen sanatçı Ali Zülfikar’ın bu eseri de, Almanya’nın en popüler müzesi olan Federal Almanya Cumhuriyeti Tarih Evi Vakfı (Haus der Geschichte der Bundespebublik Deutschland) tarafından satın alınarak Bonn, Berlin ve Leipzig’deki müzelerde sergilenmişti.

Fotoğraflar: İris Edinger

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.