Anneler Ela için seferber oldu

Kadın Haberleri —

.

.

  • SMA Tip 1 hastası 2.5 yaşındaki Ela’nın tedavisi için yardım kampanyası yürütülüyor. Başlatılan “20 Bin Anne-50 Euro Yardım” kampanyasına bir günde İngiltere, Fransa, Almanya ve Türkiye’den 900 anne bağış yaptı.

FİRAZ BARAN/KÖLN

Ela Deniz 2.5 yaşında SMA Tip 1 hastası bir bebek. Şu an 12,5 kilo ve 1 kilo daha alırsa tedavi olamayacak. Elbistanlı Ela Deniz için 10 gün içinde Fransa, İngiltere ve İstanbul’da 534 bin Euro yardım toplanarak, büyük bir dayanışma örneği gösterildi. Son 4 gündür Almanya’da da bir kampanya start aldı ve hızla büyüyor.

Dünyada SMA hastası çocukların tedavisi 4 ülkede yürütülüyor. Bu ülkeler Amerika, Dubai, Almanya ve Macaristan. SMA hastalarının tedavi masrafları çok yüksek  meblağlarda. İlacı, 2 milyon 250 bin Euro tutarında. Bu miktar toplandığı zaman Ela’nın tedavisi Dubai’de başlayacak.

Çocuğumu aç bırakmak zorundayım

Ela şimdi İstanbul’da bir hastanede tedavi altında tutuluyor. Önceki gün internet üzeri yapılan bir canlı yayına katılan annesi Deniz Deniz şu bilgileri verdi: “Ela beş gündür hastanede. Makinalara bağlandı. Ela’ya mama veremiyorum, besleyemiyorum. Aç yaşıyor. Çok zorlanıyorum. Ben bir anneyim ve evladıma karşı çaresizim. Bir anne olarak bu acıya dayanmak çok zor.”

20 bin anne, 50 euro yardım

Ela için yardım kampanyasını gönüllüler sürdürüyor. Bu gönüllülerden biri de Paris’te yaşayan Elbistanlı işveren Ayo İmam Şahin. 10 günde 534 bin Euro para toplandığını ve bunun çok güzel bir dayanışma örneği olduğunu belirten Şahin, “Ama gerekli miktar için yeterli değil. Bu nedenle, “20 Bin Anne-50 Euro Yardım” adı ile yeni bir kampanya başlattık. Bir günde İngiltere, Fransa, Almanya ve Türkiye’den 900 anne bağış yaptı. 12 Martlarda, 12 Eylüllerde, kahrımızı çeken hep annelerimiz oldu. Böyle bir kampanyada da yine öncü oldular” diyor.

Ali Eymen, Roza ve Sara’ya umut oldu

Son 6 ayda Avrupa ülkelerinde SMA hastası çocuklar için yoğun bir kampanya yürütüldü. Geçtiğimiz yıl Aralık ayında Ali Eymen için yürütülen 5 aylık kampanya hedefine ulaşmıştı. Ali bebeğin tedavisine Macaristan’da başlandı ve yavaş yavaş sağlığına kavuşuyor. Ali bebeğin kampanyasından 230 bin Euro para artmıştı. Artan bu para Roza ve Sara isimli SMA hastası çocuklar için ayrıldı. 115 bin Euro Sara, 115 bin Euro da Roza için açılan banka hesaplarına aktarıldı. 

Bir çocuğu daha kaybetmeyelim

Bu arada, SMA hastası çocuklar için kampanyalar düzenleyen gönüllüler, Pazartesi günü üzücü bir haber aldı. Geçtiğimiz yıl Eylül ayında kampanya başlatılan SMA Tip 1  hastası Zeynep İnci, hastaneye kaldırıldı. Zatürre olduğu söylenen 1,5 yaşındaki bebek yaşamını yitirdi. 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.