Anneyiz, kız kardeşiz, bizi durduramazlar

Kadın Haberleri —

Belucistan Eylem / Foto: Fridays For Future Balochistan

Belucistan Eylem / Foto: Fridays For Future Balochistan

  • Pakistan’ın Belucistan eyaletinde erkeklerin zorla kaybedildiği iddialarına karşı haftalardır ülke genelinde yürüyüşler düzenliyor.

Kadınların öncülük ettiği protestolarda polis başkent İslamabad’da eylemciler dağıtmak için göz yaşartıcı gaz ve tazyikli su kullandı.

Beluc bir erkeğin gözaltında vurularak katledilmesi iddialarının ardından başlayan protestoların yankısı sürerken, eylemin öncüsü Mahrang Baloch'un da bulunduğu en az 200 kişi başkente girerken gözaltına alındı. X hesabında paylaşım yapan Baloch, eylemde polisin saldırısı altında olduklarını duyurdu.

Gözaltına alınmadan önce BBC'ye konuşan Baloch, "Yürüyüşümüze 26 günden daha uzun bir süre önce başladık. Kaybolan ya da öldürülen erkeklerin yüzlerce ve binlerce annesi, kız kardeşi ve kızıyız. Bizi durdurmak için her şeyi yapacaklar ama durmayacağız. Hepimiz barışçıl protestocularız ve bize karşı barışçıl olmasalar bile barışçıl kalmaya devam edeceğiz” dedi.

Belucistan’da zorla kaybettirmelerin izi sürülemiyor ve hükümet hem bunu kabul etmiyor hem de hukuksuz şekilde tutuklamalarını sürdürüyor. Kaybedilenler ise siyasetçiler,gazeteciler, insan hakları aktivistleri ve öğrenciler.

Beluc kadınlar ise kayıp yakınları için yıllardır adalet arayışını sürdürüyor. İSLAMABAD

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.