HDP Antep il ve Şahinbey, Şehitkamil ilçe örgütlerine baskın düzenlendi. İl Eşbaşkanı Müslüm Kılıç, Şahinbey İlçe Eşbaşkanı Mehmet Özkan’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.
Antep’in merkez Şahinbey ve Şehitkamil ilçelerindeki Vatan, Beybahçe, Karşıyaka ve Hacıbaba mahallelerinde ev baskınları düzenlendi. HDP Antep İl Eşbaşkanı Müslüm Kılıç, Şahinbey İlçe Eşbaşkanı Mehmet Özkan, parti yöneticisi Mustafa Tunç ve Hatice Küçüker’in aralarında bulunduğu en az 52 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.
Ev baskınlarının ardından HDP’nin Antep, Şahinbey ve Şehitkamil ilçe binaları da basıldı. İlçe ve il binasında arama yapılırken çok sayıda evraka el konuldu.
HDP’li Zuğurli tutuklandı
Kayyum atanan Amed Büyükşehir Belediyesi (DBB) ve Lice Belediyesi’nin HDP’li Meclis Üyesi Şehriban Zuğurli tutuklandı.
Zuğurli, HDP İl Örgütü’nce kayyum atamaları ve belediye eşbaşkanlarının tutuklanmasına ilişkin yapılmak istenen, ancak engellenen basın açıklaması sırasında “polise mukavemet ettiği” gerekçesiyle önceki gün evine yapılan baskında gözaltına alınmıştı. Zuğurli, emniyet müdürlüğündeki işlemlerin ardından adliyeye getirildi. Savcılıkta ”Polise mukavemet”, “Örgüte yardım etmek” ve ”Örgüt propagandası yapmak” suçlamalarıyla ifadesi alınan Zuğurli, tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan Zuğurli, tutuklanarak cezaevine konuldu.