Asker kaçaklarına sığınma hakkı ver

Dünya Haberleri —

Vicdani retçi

Vicdani retçi

  • Uluslararası Vicdani Ret Günü'nde Alman Anti-militarist ittifak Rheinmetall Entwaffnen, "Alman devletine Rus ve Belarus asker kaçaklarına sığınma hakkı ver" dedi.

1982 yılından beri 15 Mayıs Uluslararası Vicdani Ret Günü olarak kabul ediliyor. Silah almayı ve savaşmayı kabul etmemek dünyanın birçok ülkesinde bir hak olarak kabul görürken, savaş için silah üreten endüstri kendini gizlemeyi başarıyor. Bireysel bir hak olarak görülen vicdani red için açıklama yapan Alman Rheinmetall Entwaffnen (Rheinmetall’i Silahsızlandırın), zorla silah altına alma ve askeriliğin küresel savaşta oynadığı olumsuz role dikkat çekti.

Alman Antimilitarist ittifak sözcüsü, "Geçtiğimiz yıl boyunca güçlü bir şekilde aldığımız pozisyonlardan biri, insanların devletler tarafından savaşa zorlanmasında karşı çıkmak ve bunu reddetmekti. Kısacası savaşa ihanet etmektir" dedi.

Ukrayna'dan kaçan 100 binden fazla erkeğin “devletleri tarafından zorla askere alınarak cepheye sürülmek istendiğine” dikkat çeken ittifak, “savaşmak zorunda kalan çoğu insanın milliyetçi mitlerle kafalarının karıştırıldığına” vurgu yaptı.

Rheinmetall Entwaffnen, “Bu arada Rus ve Belaruslu asker kaçaklarına Almanya, sığınma hakkı tanınmıyor. Biz dayanışmaya farklı bir açıdan bakıyoruz. Connection e.V. gibi, zorla askerlik hizmetinden kaçmak isteyen insanlara doğrudan ve pratik olarak yardım eden girişimler, böyle zamanlarda özellikle önemlidir, desteği hak etmektedir," diyor.

Anti-militarist ittifak 1918 Rus deviriminde asker ve denizcilerin iktidarlar için savaşmayı bıraktığı günleri hatırlatarak, Eylül ayı başında Kiel'de düzenleyecekleri kampa katılma çağrısı yaptı. BERLİN/ ANF - DEUTSCH

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.