Ancak Suriye resmi ajansı SANA ise bu açıklamanın yalan olduğunu duyurdu. Enformasyon Bakanlığından bir yetkili Mennig Havaalanı muhafızlarının sağlık durumlarının iyi olduğunu ve çetelerin havaalanı çevresi ve dahilinde ağır kayıplara uğratıldıklarını savundu.
Merkezi Londra’da bulunan ve muhaliflere yakınlığıyla bilinen Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), rejim güçlerinin önceki gün ve dün yaptığı operasyonlarda 140 kişinin öldüğünü duyurdu.
Öte yandan çeteler Nusayri (Arap Alevileri) köylerine yönelik saldırılarını sürdürüyor. Tanksavar füzeleri taşıyan çete üyelerinin Esad’ın doğduğu yer olan Kardaha kasabasına saldırmayı planladığı belirtiliyor.
Çeteler haftasonu da Lazkiye liman kentinin doğusundaki Alevi Dağı’nın sırtlarında altı köye saldırmış ve yüzlerce kişiyi yaralamıştı.
ŞAM