Askeri yola gerilla müdahalesi

  •  Metîna'nın Girê Sor alanında askeri yolun güvenliğini alan Türk güçlerine eylem düzenleyen gerilla, en az 6'sını öldürdü. 

 

İşgalci Türk ordusu, Direniş Alanları’nı 8 kez yüksek şiddetteki yasaklı bomba ve kimyasal silahlar, 6 kez savaş uçakları, 44 kez saldırı helikopterleri, onlarca kez de obüs ve ağır silahlarla bombaladı. Buna rağmen eylemlerini sürdüren gerilla, 6 Türk askerini öldürdü. 

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, devam eden savaşla ilgili şu bilgiler verildi:

Metîna Bölgesi

*  Girê Sor alanında işgal amaçlı yapılan askeri yolun güvenliği için araziye konumlanan Türk askerleri, 30 Eylül'de denetim altına alınmıştır. Gerilla, saat 16.30’da denetim altındaki askerlere karşı saldırı taktiğiyle bir eylem düzenledi. El bombaları ve ferdi silahlarla yakın mesafeden etkili şekilde vurulan askerlerden en az 6’sı öldürüldü. Eylemi gerçekleştiren gerilla timlerine müdahale etmek isteyen Türk askerleri de arazideki hareketli timlerce vuruldu ve çatışma yaşandı. Yaşanan çatışma ve bombardımanlarda Piling Teyî (Orhan Pezit / Şirnex) ve Zinar Reş (Adnan Hemo / Kobanê) fedaice savaşarak şehadet ulaştı. 

Zap Bölgesi

*  Sîda Direniş Alanı’nın Şehîd Agir savaş mevzileri çevresindeki Türk askerleri, Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde 5 Ekim 07.00 ve 18.00 saatlerinde ağır silahlarla iki kez vurularak darbelendi. 

*  Saca Direniş Alanı’na 5 Ekim gece saatlerinde indirme yapmak isteyen 2 Skorsky helikopter, etkili vuruşlarının ardından indirme yapamadan alandan uzaklaşmak zorunda kaldı. 

Xakurkê Bölgesi

*  Girê Şehîd Derwêş Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, 5 Ekim 09.40 ve 10.40 saatlerinde ağır silahlarla iki kez vurularak darbelendi. 

Bombardımanlar

* Türk ordusu, 5 Ekim’de Girê Amediyê Direniş Alanı’nın savaş mevzilerini, Sîda Direniş Alanı’nın Şehîd Felat ve Şehîd Agir savaş mevzilerini, yüksek şiddetteki yasaklı bomba ve kimyasal silahlarla 8 kez bombaladı.

* Garê’nin Gundê Yekmalê arazisi ile Kanîsarkê alanı, Metîna’daki Serê Metîna alanı, 5 Ekim’de savaş uçaklarıyla 6 kez bombalandı.

* Saca, Girê Hakkarî, Girê FM, Girê Cûdî ve Girê Amediyê Direniş Alanları, saldırı helikopterleriyle 44 kez bombalandı.

* Girê Bihar ve Çemço Direniş Alanları, obüs ve ağır silahlarla onlarca kez bombalandı.

*  Türk ordusu, 5 Ekim’de Karker Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerini kepçe ve kırıcı kepçelerle yıkmaya çalıştı.

*  İran ordusu, 5 Ekim’den beri Goşînê’ye bağlı Girê Berbizinê ve Hornê alanlarını obüs ve havanlarla bombaladı.   BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.