- Manisa'nın Turgutlu ilçesindeki İnci Üzmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yakınında silahlı saldırı düzenlendi. 15 yaşındaki 9. sınıf öğrencisi H.O.'nun düzenlediği saldırı sonucu 11 kişi yaralandı. Saldırının ardından şüphelinin yanı sıra babası, annesi ve dedesi gözaltına alındı.
Olay, bu sabah saatlerinde Albayrak Mahallesi'nde bulunan İnci Üzmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yakınında meydana geldi. H.O. adlı 9. sınıf öğrencisi, okulun yakınında silahla ateş açtı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Yaralılar sağlık kuruluşlarına kaldırıldı. Saldırganın elinde av tüfeğiyle okulun bulunduğu bölgeye yürüdüğü ve saldırının ardından koşarak uzaklaştığı anlara ait güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.
Yaralıların durumuna ilişkin Emniyet’ten yapılan açıklamada, 2’si ağır 9 kişinin yaralandığı aktarıldı. Yaralılardan I.O. (16) ve B.S.'nin (16) hayati tehlikesinin bulunduğu bildirildi.
Adalet Bakanı Akın Gürlek, saldırıyı yapan şahsın annesi, babası ve dedesinin gözaltına alındığını duyurdu.
Türk Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan açıklamada, olayın incelenmesi için üç müfettişinin görevlendirildi ve okulda eğitime bir gün ara verildiği duyuruldu.
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), silahlı saldırıya ilişkin yayın yasağı getirildiğini açıkladı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, saldırının ardından sosyal medyada “provokasyon içerikli” paylaşımlar yaptığı belirtilen hesapların kullanıcıları hakkında soruşturma başlattı. MANİSA