Avrupa'daki Kürtlere seçim çağrısı

DEM Parti Xarpêt buluşması

DEM Parti Xarpêt buluşması

  • DEM Parti Eşbaşkanı Tuncer Bakırhan, sistemin Kürt düşmanı olduğunu belirterek, "Kürt’üz, Aleviyiz, kadınız, genciz insanca yaşamak, yaşadığımız yerde aş ve iş bulmak istiyoruz, diyorsak DEM Parti’ye oy vereceğiz" dedi.
  • Bakırhan, dünkü ikinci durağı Dep'te (Karakoçan) yurt dışındaki Kürtlere de seslendi: "Kürt halkı ana dilini konuşsun, haklarını alsın istiyorlarsa yurt dışındaki arkadaşlarımızı seçim çalışmaları için buraya davet ediyoruz."

Belediyelere atanan kayyumları kastederek gasp edilmiş hakkın geri alınmasına 27 gün kaldığını ifade eden DEM Parti Eşbaşkanı Tuncer Bakırhan, “Az kaldı güneşli günlere, aydınlık günlere” dedi.  

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eşbaşkanı Tuncer Bakırhan, Erzirom ve Çewlîg'in ardından Xarpêt’e geçti. Bakırhan, önce Dep (Karakoçan) ilçesine bağlı Sarcon (Sarıcan) Beldesi’nde karşılandı. Belde seçim bürosu önünde toplanan halka seslenen Bakırhan, 31 Mart’taki seçimlerin, asgari ücretle yaşamını devam ettiremeyen halk ile JİTEM ittifakı arasındaki bir seçim olduğunu söyledi. Bakırhan, “Kürt’üz, Aleviyiz, kadınız, genciz insanca yaşamak, yaşadığımız yerde aş ve iş bulmak istiyoruz, diyorsak DEM Parti’ye oy vereceğiz. Sarıcan halkı da gaspa, yolsuzluğa, hırsızlığa evet demeyecektir. Geçen seçimden daha yüksek bir oyla kazanmamız gerekiyor. Az kaldı güneşli günlere, aydınlık günlere. 1 Nisan’da daha demokratik güzel günlere uyanacağız” diye konuştu. 

Bakırhan ve beraberindeki heyet,  Xarpêt’e bağlı Dep (Karakoçan) ilçesindeki halk buluşmasına katılmak için yola çıktı. Dep ilçesinde Barış Anneleri’nin ön saflarda yerini aldığı buluşmaya binlerce kişi katıldı. Belediye eşbaşkan adaylarının tanıtımıyla başlayan program, Eşbaşkan Tuncer Bakırhan’ın konuşmasıyla sürdü. Dep’in Kürt özgürlük tarihi açısından önemine dikkat çeken Bakırhan, “Kürt halkı, kendini reddedenlere, iradesine kayyum atayanlara 31 Mart’ta bu coşkusuyla büyük bir cevap verecektir. AKP anlayışını sandığa gömecektir” dedi.

 

 

Bu sistem bize düşman

İktidarın sadece Kürt halkının diline, kültürüne değil ekonomisine de düşman olduğunu vurgulayan Bakırhan, en yoksul illerin Kürt illeri olduğunu hatırlattı. Bakırhan, şöyle devam etti: “Kürt doğduğu yerde aş ve iş bulmasın istiyorlar Kürt'ün çocuğu okumasın diye bilerek uyuşturucuyla buluşturuluyor. Bize düşmanlık yapan bu sistem, Kürt'e düşmanlık yapayım diye bir taraftan da ekonomiyi felakete sürükledi. Kürt dilini konuşmasın diye Türkiye halklarını yoksullaştırdılar. Türkiye’nin rahat nefes alabilmesi için Kürt meselesinin silahla değil diyalog ve müzakere ile çözülmesi gerektiğini, mücadelenin merkezi olan Dep’den dile getiriyoruz.”

Bu zulüm sonsuz değil

“Yoksulların ne yaşadıklarının farkında değil mi bunlar” diye soran Bakırhan, şunları söyledi: “Millet çocuğunu okutamıyor, eve ekmek, süt götüremiyor. Beyefendi ‘yüzde 4,5 büyüdük’ diyor. Sizlere soruyorum; sizlerin geliri yüzde 4 buçuk büyüdü mü? Ekonomiyi batırdılar. Yolsuzlukta üzerlerine yok. Bin yıllardır konuştuğumuz dilde, insanca, kardeşçe birlikte yaşayacağız. Biz geldiğimizde cezaevleri müze olacak. Fabrika olacak. Bu sistem bir gün iflas edecek. Bir ülkede Cumhurbaşkanı cezaevleriyle övünüyorsa bilin ki orada özgürlük, demokrasi yok. Zulüm var. Türkiye’yi yönetenler cezaevleriyle övünüyor. İnşallah cezaevlerinin olmadığı, Öcalanların, Selahattinlerin, Gültanların, özgürce siyaset yaptıkları günleri hep birlikte yaratacağız. Bu zülüm sonsuz değil, bu zulmü bir gün Türkiye halkları bitirecek.

 

 

Avrupa'daki Karakoçanlılara seslendi

Bunlar nerede belediye aldıysa tamamında usulsüzlük, rant var. Gürül gürül geliyoruz. Bizim ilk partimizin adı DEP’di. O DEP’ten DEM’e geldik. Dep’e DEM, DEM’e Dep yakışır. Avrupa’da yaşayan Deplilere sesleniyorum. Avrupa’da siyaset yapmak kolaydır, rahattır. Dep ile dayanışmak için onları bir aylığına buraya davet ediyoruz. Kürt halkı ana dilini konuşsun istiyorlarsa, haklarını alsın istiyorlarsa yurt dışındaki arkadaşlarımızı buraya davet ediyoruz. Geri sayım başladı. 27 gün sonra Dep’i DEM ile buluşturacağız. DEM, DEM’a Kurda ye.”

Bakırhan, bir sonraki durağı olan Dêrsim’e doğru yola çıktı. XARPÊT

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.