
'Bize kim bakacak?'
Aydın ailesinin en büyük çocuğu olan Ramazan Aydın (17) inşaat işlerinde çalışarak çocuk yaşta ailesinin yükünü sırtlamaya çalışırken, yaptığı işin devamlılığı olmadığından çoğu zaman işsiz kalıyor.
Eşinin tutuklanmadan önce kalıpçılık yaparak ailesine baktığını ifade eden Hanife Aydın, daha önceden biriktirmiş oldukları az miktardaki parayla çocuklarına ve tutuklu eşine bakmaya çalıştığını ifade etti. Anne Aydın, "Okullar açıldığında ben ne yapacağım bilmiyorum. 9 çocuğumdan 5 tanesi okula gidiyor. Yakın zamanda okullar açılacak. Çocuklarımın ihtiyaçlarını nasıl karşılayacağımı bilmiyorum. Evin tek çalışanı eşimdi, o da cezaevine gönderildi. En büyük oğlum inşaat işlerinde çalışıyor. Ama sürekli iş olmadığından, devamlı çalışmıyor. Bende hastayım ve bundan dolayı ameliyat oldum. Ameliyatlı olduğumdan dolayı çocuklarım ile ilgilenemiyorum bile. Temizlik işi çıktığında, ameliyatlı olduğum halde gidiyorum. Oda sürekli olmadığından çocuklarıma nasıl bakacağımı bilmiyorum. 10 yıl boyunca eşim yanımızda olmayacak. Biz 10 yıl boyunca ne yer ne içeriz" dedi.
'Babamı çok özledim ...'
Aydın ailesinin en küçük bireyi olan bir yaşındaki Özgür ise, ne ailesinin içerisinde bulunduğu çaresizliğin ne de babasının cezaevinde oluşunun farkında. İçerisinde bulundukları durumun farkında olan çocuklardan Fatma Aydın ise, babasının serbest bırakılmasını isteyerek, "Babam yanımızda olmayınca biz hiçbir şey yapamıyoruz" diyerek babasızlığın çaresizliğini gözleri dolarak anlattı. 6 yaşında olan Zana Aydın ise, "Babamı çok özledim" cümlesi ile duygularını özetliyor.
HASAN YOLDAŞ/BEDRAN BABAT/DİHA/WAN