Türkiye, desteğindeki Fetih El Şam (El Nusra), Ehrar El Şam, Nureddin Zengi, Sultan Murat Tugayları gibi çete gruplarıyla Bab kentine girme hesabı içerisinde.
Bab Askeri Meclisi’nden Yılmaz Türkmeni, hiçbir gücün Bab'ın işgali için heveslenmemesi uyarısında bulundu. Türkmeni, Bab'ı kent halkının çocukları olan Bab Askeri Meclisi savaşçılarının özgürleştirileceğini söyledi.
AKP hükümeti ve desteklediği çete gruplarının Cerablus işgaliyle başlayan Şehba bölgesi saldırılarının devam ettiğine işaret eden Türkmeni, "Şimdi de bu saldırılar ile yetinmeyip Bab ve onun üzerinden de Halep'e kadar gideceklerini beyan ediyorlar. Türkiye ve ona bağlı çete gruplarının Şehba bölgesine saldırmalarının amacının DAİŞ olmadığı, artık herkesin gördüğü gerçek" diye konuştu.
Bab'ın çocukları olarak kenti kurtarıp DAİŞ zulmüne son verme sözü verdiklerini ve bu doğrultuda hazırlıklarının sürdürdüklerini dile getiren Türkmeni, devamında şunları ifade etti: "Ne Türkiye, ne bağlı çeteler, ne de başka güç Bab'ın işgaline heveslensin. Çünkü Bab Askeri Meclisi olarak buna izin vermeyeceğiz. Meclis olarak Bab bölgesindeki halkın çağrısına cevap olacağız ve Bab'ı özgürleştireceğiz. Biz hedefimizden hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz."
Türkmeni, yine sadece Bab değil DAİŞ çetesi tarafından işgal edilen, halka zulmedilen, katliam yapılan her yerin özgürleştirilmesi gerektiğini de vurguladı.
Türkmeni, TSK ve desteğindeki çete gruplarının Şehba bölgesinde bulunan köylere dönük saldırılarında DAİŞ çetesinin vurulmadığını, sadece halka ait evlerin vurularak göçertildiklerini ve sivillerin katledildiğini ifade etti. "Türkiye ve çeteleri ile DAİŞ, BAAS rejimi ve diğer güçler arasında bir anlaşma olduğu anlaşılıyor" diyen Türkmeni, Bab bölgesinde bulunan halklara "Sizin çağrınıza cevap olacağız ve Bab bölgesini en kısa zamanda özgürleştireceğiz" sözleriyle seslendi.


ERDOÐAN ALTAN
DİHA/BAB