
Basel Kürt Kültür Günleri, önceki gün de Med Kültür Merkezi’nde verilen kahvaltıyla devam etti. Ardından, Kult. Kino’da gösterime giren “Babamın Sesi” filmini izlendi. 5 gün boyunca devam eden kültür etkinliği büyük ilgi görerek, program çerçevesine düzenlenen etkinlikleri 2 bin kişi izledi.
Yeni etkinlikler için hazırlık
Etkinliğin organizasyonunda yer alan, Med Kültür Merkezi çalışanlarından Burhan Başaran, Xace Sonu, Eser Gül, Azad Karahan, Hikmet Toktaş Güney Filmci Şakar ve Sultan Kara düzenledikleri Kültür Haftası’nın beklediklerinin üzerinde ilgi gördüğünü söyleyerek, memnuniyetlerini ifade etti. Organizasyon üyeleri İsviçre kamuoyuna yönelik tanıtım noktasına eksik kaldıklarını belirterek, tanıtımı daha çok sosyal medya üzerinden gerçekleştirdiklerini dile getirdi.
Yetersizliklere rağmen özellikle kadınların yer aldığı ‘Clara’dan Sakine’ye’ adlı panelin oldukça ilgi topladığını aynı belirten organizasyon üyeleri, konserlere ise gençlerin yoğun ilgi gösterdiğini belirtti.
5. Kürt Kültür Haftası için şimdiden yoğun bir çalışma içinde olduklarını vurgulayan Med Kültür Merkezi çalışanları, gelecek yıl düzenlenecek kültür etkinliğinde Kürt kültürünün yanı sıra, İsviçre kültürüne de yer vereceklerini ifade ederek şunları belirtti: ‘’Bu etkinlikte bize yardımcı olan Kürt kadın kurum ve örgütlerine, Basel Halk Meclisi’ne ve Yeni Özgür Politika’ya teşekkür ediyoruz.”
ALİ ONGAN/BASEL